Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
Nie zabijaj robaczka
Jak wygląda sprawa z 2.0 TS? Przyznam, że jeśli chodzi o mnie to takiego motoru będę szukał. Oczywicie będę zakładał LPG.
Wysyłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
mam takowy silnik w swojej alfie też poliftowej i świec jest 8 ( jak nazwa wskazuje Twin Spark - podwójne świece ), ta alfa w linka coś uboga w wyposażenie, 10 poduszek powietrznych nie było w nich jak jest w opisie, koszt kompletu ( 8 szt ) japońskich świec NGK to około 110-120 zł a świec co miesiąc sie przecie nie wymienia.
nie przejmuj się, czekamy w takim razie na opinie o 2.0TS
- - - Updated - - -
chwalisz ogólnie swoje auto czy raczej narzekasz, że je masz? Jak chwalisz to co najbardziej? Jak narzekasz, to na co przede wszystkim? Jak jedzie taki silnik 105konny? Ja mam w lanosie 106 i dół obrotowy ma bardzo słabiutki, ale jak już się wkręci to całkiem miło idzie. Pytam może trochę jak baba, ale jak odpowiesz na moje pytania to będę miał punkty zaczepienia do dalszej dyskusji. Z góry dzięki.
auto mam od października a od listopada założone lpg sekwencja, od kupna żadnych usterek awarii.Po zakupie wymiana rozrządu,paska wielorowkowego, świec, oleju i filtrów czyli to co winno się wymienić po zakupie.
Na auto w żadnym wypadku nie narzekam wręcz przeciwnie, frajda z jazdy jest duża mimo najsłabszego silnika zbiera się żwawo.Na początku trochę trudno było mi się przyzwyczaić do twardego zawieszenia ale w zakrętach idzie jak po szynach.Generalnie dla mnie auto super.Szukałem raczej wersji bogato wyposażonej i taką znalazłem, ma chyba wszystko co może mieć łącznie z systemem audio Bose.
Wcześniej miałem fiata sienę więc jest to duży przeskok oczywiście na plus.Oczywiście zawieszenie jest droższe w utrzymaniu i mniej trwałe jak w sienie czy lanosie ale coś za coś, choć zawieszenia wielowahaczowe u niemieckiej konkurencji wcale trwalsze nie jest.
Jak kiedy będę zmieniał auto to będzie to następna alfa romeo.
Dużo zależy jaki samochód trafisz , czasem warto wybrać ten droższy egzemplarz z danego rocznika.
Większy koszt przy wymianie rozrządu za to większa frajda przy przyśpieszaniu, innych różnic raczej brak. Sam szukałem 2.0 lecz mało jest takich silników a ja już trafiły się to niestety w nie ciekawym stanie.
Poza BOSE-m i strefową klimą auto wyposażyć można samemu (multi kierownica, tempomat, skóry itp)