Witam po raz pierwszy wszystkich Alfoholików
Przymierzam się powolutku do zmiany autka i zanim przyjdzie lipiec chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej o Alfie Romeo 156 JTS.
Naczytałem się już trochę o problemach z nagarem, wielowahaczowym zawieszeniem - tym ostatnim jakoś nie specjalnie się przejąłem, bo aktualnie śmigam sobie Roverem 620di który także posiada coś takiego, i na prawdę nigdy nie miałem problemów z nim pod tym względem.. Ale do rzeczy.
W grę wchodzi rocznik 2002 lub powyżej, silnik wyłącznie 2.0 (TS lub JTS - w zależności od oceny) oczywiście w sedanie. Pod uwagę biorę tylko z liftingiem wewnętrznym - wymóg konieczny. Bardzo podobają mi się z FL zewnętrznym, po prostu się zakochałem.. i tu moje pytanie..
W jakiej cenie powinny trzymać się Alfy 156 JTS po FL zewnętrznym ? Czy spokojnie mogę szukać czegoś do 15 tys w kieszeni ? Czy większość za tą cene to szrot na kółkach i lepiej szukać JTS'ów lub TS'ów w starej kaście ale z wewnętrznym liftingiem ?
Niestety, roverka opchnę zapewne z trudnościami za ok. 3 tys4/5 tys. wkładu własnego + 8 tys. kredytu więc raczej nic uciułać więcej nie zdziałam.
Trochę to chaotycznie napisałem, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi
PS. Jeżeli temat powinien znajdować się w innym dziale, proszę o wyrozumiałość - jestem nowy
pzdr !