Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Temat: Ile wam zjada benzyny przy jeździe na gazie? 3.0 V6

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 33 1.7 8V 92',AR 166 3.2 V6 24v 2003 FL Distnctive

Domyślnie

Jeżeli ogólnie średnio chodzi na gazie to prawdopodobnie wogóle nie poustawiali ci gazerzy centralki albo zrobili ci to źle. Model ( mapy ) , korekty, dotrysk benzyny, konfiguracja biegu jałowego, itd wszystko to trzeba poustawiać lub zarzucić autoadaptację jak jest i potem skorygować manualnie.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Jak nagle w jakimś momencie cięgnie jak szalona to najprawdopodobniej wtedy wraca na PB na tym paliwie reakcja na gaz jest szybsza po prostu i jak ktoś mało lata na drogim to jak przypływ mocy to czuje (kto mówi że nie ma różnicy na PB i LPG to chyba w bajki wierzy)

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał Mankovich Zobacz post
    A w przyszłym tygodniu pojadę do gazownika
    Wpadnij do mnie to popatrzymy.Masz niedaleko
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Romeo Avatar Mankovich
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 166 2.5 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Wpadnij do mnie to popatrzymy.Masz niedaleko
    To znaczy gdzie to niedaleko ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Jak nagle w jakimś momencie cięgnie jak szalona to najprawdopodobniej wtedy wraca na PB na tym paliwie reakcja na gaz jest szybsza po prostu i jak ktoś mało lata na drogim to jak przypływ mocy to czuje (kto mówi że nie ma różnicy na PB i LPG to chyba w bajki wierzy)
    To raczej normalne że każda vka po przekroczeniu ok 5tys obrotów ciągnie jak szalona bo zbliża sie do swojej mocy maksymalnej. A że twoja nie wyrabia na Lpg powyżej 6000tys bo rzekomo jest to spowodowane dbałością o silnik to już twoja sprawa.
    Osobiście nie odczuwam spadku mocy na lpg co potwierdzają pomiary g-techem owszem są różnice lecz w setnych sekundach a nie w sekundach żeby to jakoś drastycznie odczuć. Skoro nie wierzysz w te bajki pojedź na hamownię niech ci pomierzą dokładnie pomiary PB/LPG wklej na forum wykres wtedy wszyscy będziemy wiedzieć jak to jest i czy faktycznie różnice są aż takie by to odczuć. Tylko pierw ogarnij swją instalacje żeby pomiary były wiarygodne

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Cannabis Zobacz post
    To raczej normalne że każda vka po przekroczeniu ok 5tys obrotów ciągnie jak szalona bo zbliża sie do swojej mocy maksymalnej. A że twoja nie wyrabia na Lpg powyżej 6000tys bo rzekomo jest to spowodowane dbałością o silnik to już twoja sprawa.
    Osobiście nie odczuwam spadku mocy na lpg co potwierdzają pomiary g-techem owszem są różnice lecz w setnych sekundach a nie w sekundach żeby to jakoś drastycznie odczuć. Skoro nie wierzysz w te bajki pojedź na hamownię niech ci pomierzą dokładnie pomiary PB/LPG wklej na forum wykres wtedy wszyscy będziemy wiedzieć jak to jest i czy faktycznie różnice są aż takie by to odczuć. Tylko pierw ogarnij swją instalacje żeby pomiary były wiarygodne
    Wiedziałem że takie coś usłyszę, pomiar na hamowni był spadek to 0,8 konia i 1 Nm (jeszcze bez gratów z 3.2), z tym że moment niżej bierze czyli na gazie powinno być lepiej. Pisałem o reakcji na wciśnięcie gazu- bezwładność to się chyba nazywa, na benzynie po prosu jest szybsza, nie chodzi o wartości z hamowni, a że nie odczuwasz to mogę ci wyjaśnić dlaczego, albo sam sobie wyjaśnij (każda fura jaką widzę reaguje nieco wolniej na LPG, a twoja nie). I nie chodzi o kopa powyżej 4500, tylko o sama reakcje na gaz być może ja źle zrozumiałem co napisał, bo kop to rzecz normalna w V6 i każdy wie że to jest, jeżeli kogoś to akurat dziwi to chyba mało jeździ.

A jak ty tłumaczysz sobie jazdę cały czas na LPG- dbałość o silnik zapewne. Dobiję cie jak moja ma mniej niż 700 obrotów to też lata na PB, czyli reduktor też nie wyrabia na wolnych obrotach. Dzięki ci za diagnozę na odległość na co mam zmienić ten reduktor, weź doradź- teraz mam Diego Gold.
    Samochód był rok temu ustawiony ze idzie do 7200 na LPG i temperatura 35 stopni, z tym że ja paliwa płynnego mam pod dostatkiem, oszczędzać nie muszę na 24 tysiące na rok robię ponad 8 na benzynie, co dziwniejsze co każdy 3 miesiąc się to zdarza- może i to mi jakąś awarią STAGa wytłumaczysz. Inna sprawa ze żeby robić 100 kilosków dla mnie to przeważnie są 3 odpalenia zimnego silnika to i tak pali mi mniej PB niż tobie zapewne, dlatego nie wiem dlaczego mi wmawiasz jakieś awarie. Ja teraz mogę ci awarie wmówić, bo przejeżdżasz 1100 kilosków na 18 litrach PB, ja na takiej ilości robię spokojnie 1500 latem i zimą, w upały po 1700 dolałem 12,8 do pełnego zbiornika i to przy tak nieekonomicznych ustawieniach łącznie z jazdami poniżej 5 kilometrów na PB, bo mi się nie chce wtedy na LPG latać

Swoja drogą moja ma poniżej 7 sekund do setki, masz rację coś nie tak, powinno być 7,3. Mierzona na G-techu miała 6.8 do setki i było to niewiarygodne z powodu obciążenia samochodu, po prostu nie było opcji żeby z dwoma osobami i 110 litrami paliwa w bakach tak szybko setkę zrobić- dlatego do tego urządzenia podchodziłbym z przymrużeniem oka
    Daj maila to ci wyślę filmik jak idzie i jaka elastyczność, to wytłumaczysz mi gdzie jest nie tak i gdzie nie wyrabia reduktor, bo mam filmiki gdzie do odcięcia idzie na LPG i na benzynie, na baranach z 2.5 i na gratach z 3.2

Taka rada, zanim zaczniesz coś chrzanić na kogoś to najpierw się więcej szczegółów dowiedz, a nie jak ktoś nie jest taki jak ja albo moja fura to musi mieć coś sp..........., może po prostu ktoś nie jest tak oszczędny jak ty, bo dla mnie takie ustawienia to czysta oszczędność.
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 19-08-2012 o 11:35

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Pisałem o reakcji na wciśnięcie gazu- bezwładność to się chyba nazywa, na benzynie po prosu jest szybsza, nie chodzi o wartości z hamowni, a że nie odczuwasz to mogę ci wyjaśnić dlaczego, albo sam sobie wyjaśnij (każda fura jaką widzę reaguje nieco wolniej na LPG, a twoja nie). I nie chodzi o kopa powyżej 4500, tylko o sama reakcje na gaz być może ja źle zrozumiałem co napisał, bo kop to rzecz normalna w V6 i każdy wie że to jest, jeżeli kogoś to akurat dziwi to chyba mało jeździ
    Jaką masz długość wężyków od wtryskiwaczy do kanałów ssących?

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Ciężko stwierdzić nie więcej niż 15 cm od MAGICów do wejścia w podstawy (stary właściciel się postarał, ale po baranach widziałem ze było dużo setupów ), coś w tym jest w 528 są długie jak diabli (z pół metra będzie) i reakcja jest na oko wolniejsza od mojej kilkukrotnie
    Ja mam wyczulenie na takie gówna, może ktoś nie ma, ale ja bardzo twardo stąpam po ziemi

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Wtryskiwacze Magicjet możesz upchnąć pojedynczo na każdy cylinder. W takiej konfiguracji długość wężyków będzie <5cm.

Mieszka w
    Podlasie
    Auto

Domyślnie

Od 4,5 do 8,5 cm są pojedynczo tak jak mówisz
    Dlaczego nie mogę dodać zdjęcia????????????