Tak dla przypomnienia zanim zaczniesz gmyrać przy tych kablach odłącz akumulator
Tak dla przypomnienia zanim zaczniesz gmyrać przy tych kablach odłącz akumulator
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Jak to nie
Prąd ciągle jest podawany na główny styk. Bendix dostaje kopa ze stacyjki i wywalając trybik na wieniec jednocześnie zwiera styk na którym jest ciągle napięcie z uzwojeniem stojana rozrusznika. Gdyby przez stacyjkę szedł Ci prąd taki jak idzie na stojan rozrusznika to ciągle by Ci się dymiło z kierownicy![]()
O kurka, jak gmerałem to zapomniałem odłączyć aku, dobrze że nie wziąłem się za całkowite odkręcanie![]()
Wiesz..... póki odkręcając śrubę nie dotkniesz kluczem masy to nic Ci nie grozi![]()
O kurde, to nie wiedziałem, myślałem że jakoś ze stacyjki właśnie wali, no tyle że może przez jakiś mocarny przekaźnik. Czyli tam się można spodziewać głównego kabelka prądowego i drugiego kabelka niskoprądowego do bendiksa? A masa jest na obudowie czy jest jakoś do niego doprowadzona dodatkowo kabelkiem?
Sorry za drążenie tematu ale za cholerę nic nie widzę a teraz to już się boję trochę gmyrać.
Tak, osobno jest główne zasilanie jebitnym kablem a osobno starowanie bendixem. Masa chyba nie jest osobno, popierdziela po obudowie.