Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: Co komu się podoba bardziej w 156 Przed i po FL:)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

Dla mnie największa wada poliftingowej 156tki to znikome ilości v6 na rynku, znalezienie takiej i do tego w dobrym stanie graniczy z cudem. Tył na "+" dla przedliftingówki. Te nowe lampy to na siłe chcieli chyba zmienić. Wnętrze ładniejsze i bardziej oryginalne wg. mnie w przedlifcie. Polift ma ładniejszą przednią część nadwozia - bardziej zadziorną choć z patrząc z profilu to ten nowszy przód wygląda tępo (troche to złe słowo). Chodzi mi o to, że przedlift był bardziej klinowaty, dynamiczny. Poliftingówka wygląda świeżej, jest ich mniej i bardziej wyróżniają sie na ulicy.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Podoba mi sie zdecydowanie bardziej przód w FLu ... mimo że 156 z początku lat produkcji cały czas było moim marzeniem dzieciństwa.
    Ale tak przeglądając oferty szukając auta dla siebie - to brałem pod uwage tylko FL
    Raz ze wygląda swieżo, ładniej agresywniej.
    Jedyny minus dla FL to brak sygnalizacji otwartych drzwi tak jak było to w przedliftingowej
    I tragicznie mało funkcjonalny infocenter - niestety ale ten ze 147 bije go na głowe ...
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

Hmm. Mnie się podoba moja. Kurcze Panowie to chyba choroba, ale posiadam ją już 3 lata i nadal jak wyjrzę przez okno to normalnie wygląd mnie rozwala. Facjata przedliftowa w połączeniu ze zderzakiem, błotnikami wymiata. Progi wypas ma maksa. Ogólnie ohy i ahy, aż żona się już ze mnie śmieje.

Środek jest poliftowy i ten bardziej mi się podoba niż przed liftem. Auto ma 10lat skończone, a lakier wygląda dużo lepiej niż na niejednym młodszym aucie konkurekcji. Felga GTA ponadczasowa, ale 156 miały przynajmniej jeszcze dwa wzory super piękne.

Tył jest boski. W zasadzie przed i po lifcie.

Jedno co mnie denerwuje do dzisiaj to ułożenie SW. Przód nisko tył wysoko. Nie ma tego w sedanach. Jak można to było tak zepsuć. Tymi autami ziemniaków się nie wozi. Z resztą jak się przyglądam innym modelom Alfy to jakoś wszystkie są zaryte przodem w dół.

Ogólnie auto moim zdaniem ponadczasowe bo buda jest z 97r. a do dzisiaj się podoba.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Niski co do zawiasu to zawsze możesz wrzucić inny zawias np. gwint...Ja co prawda mam "zwykłą" SW ale na -40mm siedzi fajnie i równo....A nie miałeś ruszanych sprężyn???Bo kolega z Zabrza ma SW GTA i mu też siedzi fajnie ..

Użytkownik Świeżak Avatar Michał666
    Mieszka w
    Chojnów / Wrocław
    Auto
    02' Alfa Romeo 166 2.4JTD

Domyślnie

Ja zauważyłem że poliftowe Alfy z tego okresu (oprócz 147) to mi się niepodobają.
    Przód wersji po FL w ogóle mi nie pasuje, tył też gorszy niż w starszej.
    Uważam że 156 przed FL to jeden z najlepiej narysowanych samochodów, nie ma żadnej rzeczy którą bym zmienił.
    Co z wnętrzem?
    Tu i tu jest ładne, chociaż ja wolę wersję przed FL, bo mniej rzeczy na desce jest, bardziej ascetyczna. Choć parę elementów (głównie chromy) bym przeszczepił do wnętrza mojej

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Zastanawiałem się czy ktoś wcześniej nie kombinwał z tymi tylnymi sprężynami, ale widziałem dużo GTA SW i każda seryjna tak siedzi. Mam już na oku sprężyny obniżające do tego amory też namierzone - sprawa na przyszły sezon. Co do gwintu to odpada, bo to twarde jak cholera nawet na rozkręconym na maksa.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał Niski Zobacz post
    Zastanawiałem się czy ktoś wcześniej nie kombinwał z tymi tylnymi sprężynami, ale widziałem dużo GTA SW i każda seryjna tak siedzi. Mam już na oku sprężyny obniżające do tego amory też namierzone - sprawa na przyszły sezon. Co do gwintu to odpada, bo to twarde jak cholera nawet na rozkręconym na maksa.
    Z mojej obserwacji - jak masz ciężki silnik (v-ka, jtdek) to przód po latach ma tendencję do opadnięcia. Piszę z porównania mojej z TS-em do głównie do jtdków.

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Z mojej obserwacji - jak masz ciężki silnik (v-ka, jtdek) to przód po latach ma tendencję do opadnięcia. Piszę z porównania mojej z TS-em do głównie do jtdków.
    Czyli to kwestia zmęczonych już sprężyn?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

Niski tak to już jest w GTA SW. U mnie też tył stoi trochę wyżej, ale jak przeglądam różne zdjęcia na necie, materiały prasowe, to każda GTA SW tak ma.
    Dodatkowo wrażenie uniesionego tyłu dodaje mocno podcięty tylni zderzak, w przeciwieństwie do przedniego, który opada bardzo nisko.
    Co do 156 przed FL i po, to jak tu ktoś wcześniej zauważył przód po FL z boku jest jakiś za mocno ścięty, jakby za mocno w ścianę wjechał
    Obie wersje są ładne i mają coś w sobie.
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Krusz Zobacz post

To nie o to chodzi. Poprostu makarony w GTA na przód dają sprężyny obniżające, a na tył do transportu ziemniaków w SW. W sedanie sprężyna ma pół zwoju mniej i dlatego siedzi równo.
    Ja już wiem co zamontuje na przyszły sezon - na pewno będzie to sprężyna sedanowa, ale też - 3mm. Wtedy zacznie to wyglądać ładnie.