mam stare mechanizmy z eu ale tam nie mam el. składanych da się to jakoś przenieść??
mam stare mechanizmy z eu ale tam nie mam el. składanych da się to jakoś przenieść??
oczywiscie. przenies sam naped skladania
lusterko pasazera z anglika otwiera sie wiecej bo kierowca w angliku siedzi na fotelu pasazera , dlatego nic nie widzisz jak pisalem wyzej u siebie klinowalem lusterko zeby sie otwieralo za daleko a lusterka u siebie musialem od dolu podszlifowac bo chaczyly i to moglo byc powodem wypadniecia lusterka uciebie
ale ja mam wsadzone lustra od eu a co do lusterka pasażera jak je klinowałeś???
- - - Updated - - -
a jak przenieść ten napęd sam bo rozbierałem lusterka i one są na nity złączone z regulacją luster
Wiem że się przekłada bo poprzednik to zrobił u mnie. Kubicze. Ale teraz ma urlop.
Kubicze chyba przekładał całe bebechy z tego co mi wiadomo. Miał na przeszczep grafitowa europejska wersje 166. Całe bebechy poprostu poprzekładał z jednej do drugiej. Kiedys było pisane o tych przekładkach na forum już, miał nawet n ahandel te stare mechanizmy w bazarze No ale niech on sie wypowie
bo on wie lepiej co robił . Być może naprawdę sa jakies różnice w mechanizmie z wersji wyspiarskiej względem kontynentalnej.
Mnie osobiście udąło sie wyrwać kompletne lusterka EU w kolorze więc zakłądałem całe kompletne i wszystko gra i hula.
Wiem że Yoozef kupował uzywane lusterko z angola celem przekładki całego mechanizmu do swojej 166 -fabrycznie wyposażonej w składane lusterka- więc on powinien coś wiedziec na ten temat , bo jakby nie było ma on obecnie wsadzony jeden mechanizm z angola do obudowy z auta z kierownica po lewej stronie, więc idąc tym tropem jedno lustro powinno nie dac się dobrze ustawić w jego belli..![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 17-11-2012 o 09:09
[C
Całe? Całe to tylko lusterko fotochromsilniczki składania lusterek i to wszystko. DSP, fotele i inne dodatki sprzedał. Nad czym ubolewam bo teraz ja to muszę dokładać
fotele już mam, telefon zrobię sam na bluetooth i jeszcze audio mi zostało bo ni jak nie mogę przywyknąć do zwykłego.
Sorki panowie, ostatnie parę dni nie zaglądałem na forum bo wieczory jakoś pozajmowane. U mnie był dokładnie taki motyw jak Masa pisze, że padło mi składanie w lusterku prawym. Kupiłem od angola kompletne prawe lusterko i przełożyłem z niego sam mechanizm składania. Wszystko prosto i gładko, największym wyzwaniem było odczepienie szkiełka no i zapieczone niektóre śruby.
Marek możliwe , ze jest tak jak piszesz- ja tam szczegółów az tak dokładnie nie znam- Ty masz od niego auto wiec pewnie Ci powiedział co i jak
A ja od niego kupiłem podłokietnik bez pokrywy i zapalniczkeFajna była ta szara 166 która miał. Full opcja. Felga 17 ori DSP jak piszesz- jednym słowem kopalnia skarbów
. Szare skórki pojechały do klubowicza jakiegoś z wrocławia
.
================================================== ==========================
Skoro mozna zrobić przeszczep samych silniczków od skladania kolego majes , to może spróbuj póść tym tropem , co Yoozef i przeszczem same mechanizmy składania a mechanizmy od regulacji pochylenia wkładów zostaw stare. Jest wyjscie z tej sytuacji w takim razie.
Od siebie też dodam , że śruby w moich lusterkach te, które mocuja mechanizmy relulacji konta pochylenia szkieł były GIGA zardzewiałe i dobrze, że kupiłem lustra w kolorze![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 17-11-2012 o 12:45
[C
Widzę Masa po Twoich wpisach że masz słabość do browara![]()
![]()