Ja bym założył Hana zielone...
Dokładnie tak Jacoff, poczytałem trochę i doszedłem do wniosku że HANA zielone będą idealne, bo czerwone mogą być troszkę niedopasowane.
Wtryski: Hana zielone
Reduktor: KME Gold
no i Miedź 8mm ewentualnie faro 13mm, nie wiem czy ta miedź się na pewno sprawdzi, wiec w ostateczności faro![]()
Faro łatwiej się kładzie i ma większość przepustowość wiec jednak nie do końca to samo![]()
nie zgodze sie z winiar00 z ty że nie obskoczy silver przy butach u mnie obskakiwał zavoli s w mojej alfie 164 3.0 v6 12v 184 km i leciało na miedzi 6 i na valtekach wiec jaki cudem dawało rade wiec to też zależy jak sie za montuje instalacje
- - - Updated - - -
nie trzeba wydawać za dużo zeby dobrze jeździć na gazie
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Kolego Colombo jeździłeś na silverze? Miałeś zamontowanego w swoim wozie?!Kod:KME SILVER NISSAN MAXIMA 3.0 V6 193KM CIŚNIENIE ROBOCZE 1 , CIŚNIENIE PRZY MAX BUCIE 0,40 WYNIK NEGATYWNY WTRYSKIWACZE MAX OTWARTE OD 4000 OBROTÓW POMIMO ZA DUŻYCH DYSZ (MNOŻNIK POCZĄTKOWY MNIEJSZY NIŻ 1) UBOGO !! (inf. lpg-forum.pl)
Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 04-12-2012 o 21:19
po pierwsze jakie wtryski jakie czasy na benzynie i jaki sterownik jeżeli wtryski otwarte na max przy 4000tys to zapętla wtryskiwacze takie jest moje zdanie.jakie czasy wtrysków na gazie ile się różnią od benzynowych to wszystko jest istotne aczkolwiek nie można wykluczyć że jest to reduktor.ja miałem założony zavoli s zakładałem silver do takich samochodów jak vw turbo 180 koni i lata pali 12 litrów na sto km i przy turbo nie było spadku ciśnienia ogólnie maxime założyłbym na kme gold lub na gurtner czarnym