Dokładnie.
Bierze się to stąd, iż np. w danej chwili albo w ogóle jedna z firm nie produkuje sprzęgła czy koła dwumasowego do danego modelu auta.
Wtedy zaopatruje się w innej fabryce. Uszczerbku na jakości nie ma, ale i tak czujemy się oszukani...
Witam ponownie. Problemów ciąg dalszy. Silnik chodzi "twardo", silnik stał się jakby głośniejszy, na wolnych obrotach są drgania, a dwumas jest nowy i poduszki w dobrym stanie. Mój trop idzie w kierunku układu wtryskowego. Podpiąłem dziś Alfinę pod MES i po uaktywnieniu kilku parametrów zobaczyłem coś takiego:
Czy dawka paliwa wtrysku pilotującego w obu przypadkach może wynosić 0? Mogę zrobić więcej screenów jeżeli tylko to pomoże i coś się z tego można dowiedzieć. Dodam, że ciśnienie paliwa oczekiwane jak i zmierzone są bardzo zbliżone niezależnie od obrotów silnika, różnice są minimalne do ok. 1 - 2 barów.
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Masz stary sterownik to komp niewskaże dawki ani korekt.
Wysłane z mojego GT-I9000
Sprawdzałeś kiedyś luz zaworowy?
http://www.supershare.pl/?d=4061AEE42
Prosiłbym znawców JTD o ponownie przesłuchanie pliku z linku, już na prawdę nie mam pomysłów co to może być. Słychać od spodu w okolicy 4-tego cylindra (licząc od rozrządu) tylko na wolnych obrotach, po dodaniu nawet lekko gazu (1000 obr/min wzwyż) dźwięku tego już nie słychać. Niedawno byłem u dwóch mechaników i jeden twierdzi, że to normalna praca diesla i nic nie słyszy złego, a drugi coś słyszy, ale mówi, że to nic takiego.
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Faktycznie dziwny trochę odgłos, trochę twardawo pracuje, a układ wydechowy sprawdzałeś i sam kolektor wydechowy? U mnie podobnie pyrkotał benzyniak w oplu vectrze b jak miałem pęknięty kolektor wydechowy.