Ładowałem swój aku - bez zmian. Ładowanie za to żyje na poziomie 14V.
Zmieniłem akumulator na nowy Centra Futura 72Ah. Bez zmian.
Wyczerpały sie możliwości? Czyżby pompe faktycznie szlak trafił?
Ładowałem swój aku - bez zmian. Ładowanie za to żyje na poziomie 14V.
Zmieniłem akumulator na nowy Centra Futura 72Ah. Bez zmian.
Wyczerpały sie możliwości? Czyżby pompe faktycznie szlak trafił?
Powracam jak bumerang albo wrzód na dupsku
Wymieniał ktoś samą elektronike w pompie ABSu? Bronie sie strasznie przed demontażem całej pompy bo potem odpowietrzanie uje muje...
Poprzedni właściciel wspominał coś że już to wymieniał ale jak mam to w reku teraz to nie wiem w jaki sposob![]()
Witam. Akumulator nie ma nic do awarii abs-u. Mam to samo i właśnie odebrałem używaną pompę abs na przekładkę elektroniki. Mój mechanior zapewnił mnie, że jest to do wykonania bez demontażu całej pompy. Ktoś na forum pisał o tym i też wymieniał samą elektrykę. Najważniejsze jest aby przekładać elektrykę z pompy o tych samych numerach i nie ważne czy pompa pochodzi z jtd czy benzyny. Nie trzeba później grzebać w kompie i na nowo wgrywać sterowania pompy. Powodzenia.
MAestro czyżbyś ja sprzedawał? Widziałem ja na ostatnio wystawioną. Aż taka mina Ci sie trafiła? Walcz nie poddawaj sieSorki za off top
[C
Mam pompe z identyczymi numerami i oznaczeniami jak moja
Jako że zakup Alfy był dość szybki bo auto mi sie zawsze podobało a akurat nie było nic innego co by mi przypasowało, tak samo szybko zmieniły mi sie priorytety na auto typu kombi. Rzekłbym niestety, bo usiłuje zrzucić Alfe ojcu, u niego na pewno bedzie miała lekkoNie sprzedaje już teraz natychmiast, zmiane auta planuje za kilka miesiecy - wtedy juz bede zmuszony. Teraz sobie robie to i owo, szukam patrze obserwuje
Jakby była 166 w kombi to
![]()
Maestro w moim poprzednim fiaciku miałem podobnie. Z abs-em są dwie możliwości elektronika to raz a dwa (u mnie) czujnik abs. Podłącz fes-a i zrób wykres jadąc przez jakiś czas. Będziesz widział czy wszystkie reagują prawidłowo.
Maestro ja wymienialem samą elektronikę bez wyjmowania pompy ABS. Da się to zrobić ale duzo ujów poleci zapewne. Najgorsze sa srubki na samym dole i środkowa od strony grodzi. Odkręć pompę z obudowy i musisz nią trochę poszarpać aby dostać się do tych śrub. Może się do tego sprzydać druga osoba. Śruby są na torxa. Ile masz tych bolców na sterowniku? ja przy TCS mam 12szt, 3 rzędy po 4szt.
Czujniki wykluczyłem - zrobiłem test i wszystkie pokazywały praktycznie identyczną prędkość.
Jeżeli da sie wyjąć bez odkrecania rurek to jest sukces. Mam drugą pompe z elektroniką na biurku i widze gdzie i co trzeba odkrecic żeby to 'odjąć' od całości. Kwestia tylko co ujrze po odkreceniu śrubekBede robił zdjęcia bo na pewno sie komuś jeszcze przyda.
Bolców przy sterowniku? :x wydaje mi sie ze jest ich o wiele wiecej.
Tobie też na pewno przydadzą się zdjęcia przy składaniu![]()
Mestro widzialem Twoja fotke na ogloszeniu wspr. zakupu pompy ze sterownikiem i sądząc po numerach które widzialem na fotce, masz tą samą pompę ze storownikiem co ja. Jeśli Twoje numery zgadzają się z tym co kupiłeś to powinno być ok. Tak jak pisałem, sam sterownik da się wykręcić bez demontażu samej pompy, ja to bynajmniej zrobiłem a specjalny macher nie jestempotrzebne kombinowanie z kluczami i worek z **ujami bo będą się sypać co chwile ale nie bój się żadny płyn itd po wykręceniu sterownika Ci nie wycieknie, te rurki też nie są z plasteliny, możesz samą pompą trochę "pomanewrować". jak coś to pisz na PW z pytaniami, przerabiałem ten temat jakies 2 miesiące temu to postaram się pomóc
![]()