Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Temat: Zawieszenie 147/156/GT - głośno rozmyślam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cra3y
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Z4 E89

Domyślnie

Również będę wdzięczny za podanie namiarów na ten warsztat - być może nie będę musiał w przyszłości wyważać otwartych drzwi ...

Jeżeli to nie jest tajemnica, to poproszę o przyklejenie takiej informacji w głównym dziale 147/156/GT.

Mnie dotychczas przed zakupem 147 GTA/AR GT powstrzymywało nietrwałe zawieszenie, ale skoro skuteczne rozwiązanie jest w zasięgu ręki ..

--
    Pozdrawiam
    K.Gajda(cra3y)
    Ostatnio edytowane przez cra3y ; 26-12-2012 o 22:26

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

ok, podjade jutro do nich i pogadam co i jak, może jakis rabat sie znajdzie, jak sie zgodzą, a mysle ze tak, w końcu to reklama, to podam tu namiary, jedeyny problem moze byc tylko z wysyłka.

pzd.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cra3y
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Z4 E89

Domyślnie

Wysyłką? Niekoniecznie. Dzisiaj można sobie zamówić kuriera pod dowolny adres celem dostarczenia przesyłki do nas (zapłacić z góry "przez internet"). Wysyłka do nich też nie powinna być problematyczna (kurier podstawi pod nos).

Zapytaj ich czy podjęliby się regeneracji + "wbijania" tulei + PU (czyli wysyłasz im zdemontowane wahacze + ewentualnie zestaw naprawczy na PU - chyba, ze sami hurtem będą taki kupować), a odsyłają gotowe do założenia.

Po ilości jeżdżących AR 156/147 w PL to będzie dla nich żyła złota :-)

--
    Pozdrawiam
    K.Gajda(cra3y)

Mieszka w
    slask
    Auto

Domyślnie

z tego co wiem to roboty maja aż za duzo, tuleje pu takze na pewno wprasuja, znam ich mozliwosci, problem w tym ze dla wprasowania PU poytzebne sa stare obudowy tuleji, nie wiem czy bedzie im sie chcialo bawic sie w delikatny demontaz aby ich nie uszkodzic, dobra nie ma co gdybac, podjade jutro i pogadam.

pzd.

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomito Zobacz post
    Górny TRW - 25 tyś. km i koniec - u mnie przy górnych standardowo luz na sworzniu (teraz wymieniłem na OEM, zobaczymy ile wytrzyma).
    Nie zgodzę się. U mnie górne wahacze wymieniałem przy przebiegu 134tkm lewy i przy 150 prawy. I jeszcze żadnych luzów nie miały na sworzniu, tylko tuleje już były luźne i piszczały.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

george - mówisz o firmie z szombierek? Dawno tam nie byłem, ale jakość ich wyrobów zawsze była wysoka. Sam pluję sobie w brodę, o za regenerację sworzni plus tuleje PU zapłaciłbym podobnie, jak za nowe FASTy a wytrzymałyby zapewne znacznie więcej. Inna rzecz, że już 11 tys. na FASTach przelatałem i póki co cisza, a zakładałem, że po 5 będę znowu zmieniał.
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

syfon
    Gość

Domyślnie

No znalazłem w zasadzie wszystkie elementy do zawieszenia z Lemfordera dostępne na zachodzie. Ciekawe dlaczego u nas ich nie ma? Ale faktycznie droższe od TRW.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Exclamation

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    Nie zgodzę się. U mnie górne wahacze wymieniałem przy przebiegu 134tkm lewy i przy 150 prawy. I jeszcze żadnych luzów nie miały na sworzniu, tylko tuleje już były luźne i piszczały.
    Syfon, przecież to jest niemożliwe Górne są słabe i nie wytrzymują długo, zwykle 20 - 40 tyś. km Ja wymieniałem oba, fakt co do prawego to nie wiem ile jeździł wcześniej - w f-rach poprzedniego właściciela taka pozycja nie występowała. Ale oba "posypały" się przez luz na sworzniu - waliło niesamowicie. Teraz zakupiłem OEM, zobaczymy.

Ja jeżdżę naprawdę ostrożnie, dziury omijam, zwalniam na nierównościach. Są więc dwie opcje - wcześniejszy TRW jaki posiadałem nie był oryginalnym TRW (kupiony w InterCars) albo coś mechanior z montażem zwalił (za mocno spięte?). Bo tak to luzów w zawiasie nie mam żadnych.
    Ostatnio edytowane przez tomito ; 27-12-2012 o 19:49
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

Mieszka w
    slask
    Auto

Domyślnie

witam

niestety nie ma z kim rozmawiac, mamm podjechac po nowym roku

Premek, nie nie o nich pisze, mam do nich kawałek, to byly wspólnik ktory odszedł i zalozył własna firme, mam jeszcze jednych na oku, u nich tez kiedys robiłem, ale tam to na pewno w gre nie wchodzi wysylka, z reszta nie lubie tam jezdzic, srtasznie nieprzyjemni sa

pzd.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Puławy
    Auto
    AR 156 V6 TI 2004 ( dolot GTA )

Domyślnie

Ja mam ciekawe spostrzeżenie odnośnie tylnych poprzecznych wahaczy.W poprzednich trzech 156 wymieniałem je na potęgę , na przemian ORI ( pamiętam jak kiedyś można je było kupić po 80-90 zł szt) , VEMA . Wytrzymywały 10 - 40 tys km. W 156SW JTDm , ( którego notabene chcę się pozbyć) nie wymieniałem ani razu a przejechałem nim blisko 90 tys km, i ciągle nie ma grama luzu. Przypuszczam, że poprzedni właściciel( poruszający się co prawda po lepszej jakości drogach) również nic nie robił , zatem mogą mieć blisko 190 tys km i pewnie są z pierwszego montażu. Albo trafiła mi się jakaś specjalna wersja "wzmocniona" , albo poprzednik zainstalował tam właśnie PU, ale koloru nie widać. ciekawe czy ktoś z kolegów przejechał tyle kilometrów na 1 zestawie poprzecznych patyków.