Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: wahacz górny TRW wytrzymał tylko

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Jak chce się na dłużej to kupuje się Lemfordera, a jak na krócej to byle co - co tańsze
    nie wiem dlaczego winisz ASO za montaż wahacza obecnie kiepskiej jakości, który sam dostarczyłeś...
    W tym przypadku to wina zastosowanego elementu.
    Kolejna sprawa to w taką pogodę nawet nie wiesz kiedy i gdzie wjedziesz w głęboką dziurę.
    Znajomy tak samo nie wiedział, ale jak sobie później przypomniał to faktycznie wjechał w głęboką dziurę (jak później zobaczyło się na żywo) i od tego mu poleciała maglownica...

TRW ok. 300zł
    Lemforder ok. 710zł
    Ostatnio edytowane przez tradelux ; 27-01-2013 o 20:15
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał Węgorz Zobacz post
    Lemforder z pewnością jest lepszy od TRW (idzie na pierwszy montaż do np. BMW) ,problem polega jednak na tym ,że nie są dla 159 -tki dostępne.Obdzwoniłem całą Polskę i okazuje się ,że oferty sklepowe to fikcja,klient widzi katalogi z wypasionym asortymentem a kiedy jestem zdecydowany kupić to na jeden muszę czekać miesiąc a na drugi niewiadomo jak długo... Kupiłem więc u Damiana S. TRW ( wahacze górne)- wyglądają na oryginały,założone dwa dni temu i zobaczymy ile na nich przejadę.
    Mój mechanik miał reklamację niedawno na TRW ale czy to był oryginał czy zamiennik zamiennika tego nikt nie wie...

ile płaciłes za TRW i po czym poznałes ze to orginał, mają zeszlifowane znaki ricambri??

- - - Updated - - -

Cytat Napisał tradelux Zobacz post
    Jak chce się na dłużej to kupuje się Lemfordera, a jak na krócej to byle co - co tańsze
    nie wiem dlaczego winisz ASO za montaż wahacza obecnie kiepskiej jakości, który sam dostarczyłeś...
    W tym przypadku to wina zastosowanego elementu.
    Kolejna sprawa to w taką pogodę nawet nie wiesz kiedy i gdzie wjedziesz w głęboką dziurę.
    Znajomy tak samo nie wiedział, ale jak sobie później przypomniał to faktycznie wjechał w głęboką dziurę (jak później zobaczyło się na żywo) i od tego mu poleciała maglownica...

TRW ok. 300zł
    Lemforder ok. 710zł
    TRW to nie byle co, dostarcza częsci na pierwszy montaż, nie obwiniam ASO tylko tak jak w poprzednich postach pisałem przycipiłem na wahaczu kupując zamiennik. Zaskoczony jednak jestem jakoscią tegoz zamiennika.
    740 zł kosztuje w ASO oryginał wiec niewiem czy ten lemforder bedzie lepszzy od oryginału.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    TRW to nie byle co, dostarcza częsci na pierwszy montaż,
    No tutaj mógłybym bardzo polemizować znając zakład produkcyjny TRW w moich okolicach robiący kolumny i przekładnie kierownicze. Szału nie ma z jakością.
    I dotyczy to raczej wszystkich "seryjnych" dostawców typu Tier 1 w dobie tzw kryzysu
    Ostatnio edytowane przez Evo666 ; 27-01-2013 o 22:12

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Węgorz
    Mieszka w
    Skoczów
    Auto
    Ibiza TDI i AR 159 SW 1.9 16V 2007

Domyślnie

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    ile płaciłes za TRW i po czym poznałes ze to orginał, mają zeszlifowane znaki ricambri??
    Normalna cena za szt. to ok. 280zł ale jako że jestem nienajgorszym negocjatorem a z drugiej strony słuchawki siedział bardzo uprzejmy i elastyczny gość to zapłaciłem mniej .
    Czy oryginały?Pewności nie mam.
    Napisałem,że wyglądają na oryginały bo były w/g mnie dość profesjonalnie zapakowane w firmowe TRW pakunki,jednak nigdy nie miałem w ręku innego egzemplarza by móc je porównać.Jeśli się zawiodę,to następne będą LEMFORDERY,choćbym miał po nie jechać do Niemiec...

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

jelsi masz wersje na wieksza srednice czyli trw jtc1304 i jtc1305 badz lemforder LMI 34965 lub LMI 34966 po 2007 roku

to LEMFORDERA mam z dnia na dzien za 320zl brutto ( po 1 sztuce tylko dostepne) tylko ze do zabrza bys musial podjechac bo nie prowadze wysylki
    Ostatnio edytowane przez tomekzabrze ; 28-01-2013 o 11:13

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Źle spojrzałęm i podałęm Ci cenę za dolny Lemofordera. Górnych niestety brak i trzeba czekać na nową dostawę, ale ofertę wyżej masz bdb
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

dokladnie nigdzie neima jedna hurtownia ma po 1 sztuce

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maru93
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo gt www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/56906-alfa_romeo_gt_1_9_jtd_150km-9.html

Domyślnie

;widziałem ktoś polecał Fasty ja dodam od siebie one się tak szybko kończą jak mówi nazwa

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

mysle ze raczej kupie orginał ze strony tylko fiat za 428 zł niechciałbym kupic zas zamiennik zamiennika lub jakaś podrube!!! cholera wiec co to za firma ten lamoforden. Z tego co czytałem to vw i audi to stosuje i wymieniają to co 15 20 tyś :/

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

oryginał lub TRW ale w porządnym sklepie, nigdy na alledrogo chyba że masz 100% sprawdzonego sprzedawce. Nie dalej jak 2 lata temu naciąłem się na wahacze TRW do 156tki, które okazały się podróbą, nawet ich nie zakładałem bo na oko różniły się od oryginałów mimo że miały firmowe opakowanie i oznaczenia. Potem jeden z nich założyłem bo na szybko zmuszony byłem wymienić i faktycznie rozleciał się po kilkunastu tys. km. Podjrzewam że po prostu trafiłeś na lewy wypust.