Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Temat: H.i.d. ?

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Nie ma normy regulującej "zenony" w lampach które nie mają do tego homologacji więc nie opowiadaj nie stworzony rzeczy kolego Qlimax125.. też miałem takie zenony z ciekawości z mijania w 147.. i nie idzie tego wyregulować wg. żadnej normy.. albo świecisz zgodnie z przepisami i walisz po oczach albo masz ustawione nisko, oświetlasz sobie ulicę zamiast drogi i wtedy po co to..

Później zamontowalem to w przeciwmgłowych H1 to tam fajnie się sprawdzało, naprawdę się przydawały tak mocne przeciwmgłowe gdzieś na totalnym zad*piu..

Konkluzja do tych co piszą że z lampą nic nie może się stać.. otóż po montażu w pewnym momencie zgasły mi światła okazało się że wbrew temu co się wydaje te palniki dają wysoką temperaturę, wyższą od żarówek i potopiły mi się wtyczki od H7 i H1.. musiałem szukać używek i przelutować.. od tamtej pory tylko Narva White Range Power H7 a przeciwmgłowe Osram Nightbreaker choć te Osramy strasznie szybko padają..

Nie montujcie zenonów bez soczewki nie warto..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Narva White Range Power
    nie mają homologacji

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał KornelPL Zobacz post
    Czesc,

Pomijajac wszelkie aspekty prawne i moralne to czy zalozenie zestawu hidow moze zniszczyc lampy ? Dzieki za odp.
    Owszem.
    Zazwyczaj te chińskie wynalazki nie posiadają filtrów, przez co odbłyśnik reflektora bardzo szybko się zużywa, co skutkuje mniejszym odbijaniem promieni światła, a w rezultacie ciemność przed maską...

Natomiast nie zakładaj, jeśli nie masz soczewek. To jest podstawa, przerabiałem ten temat w 156. Raz, że wcale lepiej nie będziesz widział (efekt gorszy niż dobre, markowe żarówki), dwa będziesz bardzo, ale to bardzo oślepiał.
    Zainwestuj w reflektory z soczewkami i dopiero wówczas można pomyśleć o ksenonach.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał matezoma Zobacz post
    nie mają homologacji
    Teraz już nie.. wcześniej miały.. a miałem mały zapas także mam jeszcze te homologowane.. ale jak się spalą te to koniec :/
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Zapewniam was,że w 156 z oryginalnymi lampami przód i ksenonami będziecie oślepiać innych kierowców. Miałem u siebie założone i na stacji diagnostycznej nie da się ich ustawić ponieważ tam gdzie ma być cień jest światło. Z soczewkami to co innego

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

nawet jeśli ktoś przerobi na soczewki i założy hidy to i tak się złuszczy i zczarnieje odbłyśnik i dlatego jestem wrogiem hidów, miałem w puncie 2 w soczewkach i po roku były lampy do wywalenia bo nic nie świeciły. jak ktoś chce mieć ksenony to tylko oryginalna i homologowana lampa.
    Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

3 lata jeździłem na soczewkowych lampach w Fiacie Bravo i hidy miałem z allegro. Nic się nie wypaliło. Ciekawe jak odblaski za soczewką sprawdziłeś

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Ja polecam tylko i wyłącznie ORI xenki nie tylko w alfie ale i każdym aucie.Co prawda to prawda iż HIDy na soczewkach są lepsze od zwykłych halogenowych żarówek ale jest też prawdą iż ORI xenki są lepsze do HIDówNie macie problemów z niebieskimi , na kloszach macie DS czy DR.Oglądałem wczoraj bodajże na tvnturbo jak gościa dorwali miał hidy na zwykłych lampach plus jakieś niebieskie ledy postojowe bez 2 zdań dowodzik poleciał

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Cytat Napisał mefi28.156 Zobacz post
    mnie tam nikt nie mrygal mialem ustawione na prawie sam dol a swiatlo i tak lepsze niz ze zwyklej zarowki , nie mialem soczewek mialem atrapy spriskiwaczy leflektorow i prawnie tez rok jezdzilem bez zadnych problemow . ale niech kazdy robi jak uwaza .

ehkem... to są REFLEKTORY... a nie LEFLEKTORY... widać jacy ludzie zakładają HID'y.. bez osobistych wycieczek ale dla mnie to jest straszny festyn i wieś tańcząca...

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał Szczepan Zobacz post
    ehkem... to są REFLEKTORY... a nie LEFLEKTORY... widać jacy ludzie zakładają HID'y.. bez osobistych wycieczek ale dla mnie to jest straszny festyn i wieś tańcząca...
    A ja rozglądam sie za jakimiś konkretnymi do 9-tki i pewnie niedlugo cos zapakuje
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Tagi dla tego tematu