Zaślepka wystarczy 1 i to spokojnie nawet 1mm.
Wnioskuję że samochód ma błąd właśnie przez EGR..
Zaślepka wystarczy 1 i to spokojnie nawet 1mm.
Wnioskuję że samochód ma błąd właśnie przez EGR..
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
co masz na myśli mówiąc napraw,a dopiero pozniej bierz sie za zaslepianie,skoro jak twiedzi kolega maly_777 utrata mocy to własnie wina egr-u.
Dlaczego jazda z palącą marchewką może się źle skończyć?
tak błąd jest na 100% przez niesprawny egr.Napisał maly_777
Tak się akurat zdarzyło,że 4 miesiące temu jednocześnie padł mi egr i vgt.Wtedy też była utrata mocy(większa) jednak wiedziałem ze to vina vgt bo widziałem jak źle steruje gruszka.Wymieniłem na nowy i wszystko wróciło do normy poza kontrolką od egr-u którą zbagatelizowałem,gdyż myślalem ze nie ma to nić związanego z mocą tylko najwyżej będę maił większą emisje spalin
Podobne objawy jak EGR ma również właśnie vgt zacinające się. Logi rozwiązały by sprawę.
Konwersje USA->EU
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
vgt raczej nie ponieważ kupiłem nowy oryginalny a nie podróbkę z alledrogo.
Logi te z rozszerzeniem .dat ?
csv![]()
Konwersje USA->EU
W każdej chwili do EGRu może dojść inna awaria która nie bedzie sygnalizowana (a raczej bedzie tylko ty ją zignorujesz bo marchewa świeci się non stop) np. lejący wtryskiwacz i masz poważne kłopoty. W twoim silniku to albo kupujesz sprawny EGR (zanim to zrobisz to sprawdź elektromagnes), albo wycinasz programowo EGR z soft, a zaslepianie pełną zaślepką i jazda z marchewą jest niedopuszczalne.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wczoraj założyłem pełna zaślepke (ta owalna) niestety bez żądanych efektów,a w zasadzie nic sie nie zmieniło
Bez logów to jak widzisz wróżenie z fusów.
Może być zmienna geometria, itp itd.
Ostatnio edytowane przez maly_777 ; 18-07-2013 o 07:43
Konwersje USA->EU
Dziś w końcu miałem czas i możliwości na zrobienie logów.
Niestety tylko na 3 biegu ponieważ w okolicy nie mam ładnego odcinka prostej a szkoda było mi katować belle po wertepach.Mam nadzieje ze to wystarczy,na wszelki wypadek dwa pliki LOGI 25.07.2013.rar
Egr mam całkowicie zaślepiony lecz jego również zaznaczyłem