Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Temat: Infocenter - rozmiary matrycy LCD partial FL / full FL.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Thumbs down

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    Projekt lowcostowy nie będzie
    Na to wygląda Pani (po dłuższej przerwie) napisała mi, że nie dostarczają żadnej dokumentacji. Ewidentnie kłamie, bo jak sprzedają te LCD Magneti Marelli to przecież tamci nie wróżą z fusów co która linia znaczy i jak wysterować panel. Zwyczajnie, prawa rynku automotive są bezwzględne... mnożyć ceny części raz x, niech klienci płacą, nie udostępniać niczego co mogłoby pomóc w naprawie naszego modułu. Klient musi kupić nowy.

Alę się uprę... zrobię ten Infocenter choć pewnie będę musiał użyć wybranego przez siebie LCD. Wyślę proto do Magneti Marelli i powiem... Wasz kosztuje z 1500 - 2000 PLN (nawet nie wiem ile dokładnie), ja go zrobiłem za 400 PLN... na wydajniejszym układzie, z lepszym LCD.
    Ostatnio edytowane przez tomito ; 28-02-2013 o 15:52
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

czy 1) nie zwiększa kosztów tak czy siak, no bo więcej pracy = wyższy koszt?
    Ile mniej więcej kosztują takie panele ?

Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Arrow

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    czy 1) nie zwiększa kosztów tak czy siak, no bo więcej pracy = wyższy koszt?
    Ile mniej więcej kosztują takie panele ?
    Przedział cenowy - 100 - 250 PLN

Z palety TME: http://www.tme.eu/pl/katalog/wyswiet...468%2C51476%3B
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Niebieski będzie się mocno gryzł z czerwonym podświetleniem.

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Jak by się udało dobrać coś kolorystycznie bardzo podbnego do oryginalnego to myślę, że nie ma co się męczyć z fabrycznym.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

no w końcu jakiś łebski chłop , moje uznanie , z chęcią będę śledził twoje poczynania .
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto

Question

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    Niebieski będzie się mocno gryzł z czerwonym podświetleniem.
    Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Jak by się udało dobrać coś kolorystycznie bardzo podbnego do oryginalnego to myślę, że nie ma co się męczyć z fabrycznym.
    Dlatego zależałoby mi na wykorzystaniu oryginalnego. Ale ten oryginalny to jakieś dziwadło, kto u diabła kupuje takie pokręcone LCD'ki o odświeżaniu żółwia, szczególnie jak się zimno zrobi. Oczywiście, jak napisałem i podejrzewałem zostałem zlany przez dystrybutora wyświetlaczy. Nawet moje bezpośrednie pytanie czy jak wezmę ich 100 sztuk to dostanę dokumentację zaowocowało "Nie posiadamy żadnych dokumentacji.". No nic, zastanawiam się trochę co dalej, ale nie jest jeszcze to pilne.

Co jest pilne na dzień dzisiejszy - Ci którzy mają dostęp do informacji - dokumentacji - Autodata, inne - poszukuję dokładnego opisu złączki do Infocenter'a. Nie wiem na ile dokładne są dane Autodaty, ale jak ktoś może to proszę o PM, przyspieszy to prace.

Płytkę z MCU mam już u siebie, zabieram się za program. Mam wyprowadzony prawie zały pinout kontrolera, także zaczynam budować proto.

Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Info z eLearna poszło na PW, trzymam kciuki

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto

Question

Panowie, jak tak analizuję ten schemat to albo już oczy mam zmęczone po 9 godzinach w robocie... albo nie widzę połączenia do obrotomierza. Dlaczego pytam - przecież mamy trip meter i fuel consumption meter w Infocenter. Normalnie to pamiętam, że te ogólnego zastosowania komputery co można na Allegro kupić zliczają zużycie paliwa po impulsach linii sterującej wtryskami. Tu takiego połączenia nie ma, brak też połączenia do ECU. Co więcej... nasze rozbieżne wskazania Infocentera (zużycie paliwa) podytkowane jest prostym mechanizmem obliczania - bierze się dane z obrotomierza i mając mapę dawki paliwa przy danych RPM wylicza chwilowe, biorąc dane z prędkościomierza - na danym odcinku zużycie paliwa. Problem w tym, że połączenie jest tylo z E10-A - to jest prędkościomierz... do E10-B nie ma... a to obrotomierz. Przecież nie wyliczają spalania na podstawie prędkości pojazdu

Chyba już wiem... czas skupić się na E4021 Speedometer... i wszystko jasne. Niestety... ciemno z powrotem. Muszę zdobyć diagram do Me7.3, bo dla Me2.10.4 sygnał który potem jest przekazywany z ECU do E4021 to nic innego jak prędkość pojazdu...
    Ostatnio edytowane przez tomito ; 05-03-2013 o 00:41

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Crosswagon

Domyślnie

Bosh ME 7.3.1 ma sygnał Fuel Consumprion wyprowadzony bezpośrednio z ECU. Niestety nie pamiętam który to pin.

Pozdrawiam