Numery są inne więc nie może być to taki sam zawór.
Numery są inne więc nie może być to taki sam zawór.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jeżeli można je zamienić miejscami to są takie same, i nr nie mają tutaj znaczenia, każdy działa tak samo, a z tego co widze to macie w JTSach takie same jak w moim MPI, mi poszedł na ssącym zaraz po wymianie rozrządu, kupiłem jeden firmy INA nie sugerując się numerami bo ich nawet nie było w opisie i działa do tej pory, ale jeżeli ktoś ma numery i wie gdzie kupić to tym lepiej.
Ostatnio edytowane przez maarkuss ; 28-06-2016 o 16:44
U mnie Elektrozawory są montowane po bokach zaraz koło rozrządu, łatwy dostęp i łatwy demontaż, po wymianie rozrządu silnik zaczął lekko szarpać na jałowym, do tego doszło krótkie falowanie obrotów na zimnym , i błąd P0011 na ssącym, (na ssącym bo mam silnik odwrotnie wsadzony nie jak w JTSach) początkowo próbowałem go wyczyścić, nic nie dało póżniej je zamieniłem, żeby zobaczyć, jaka różnica i czy to coś da, ale nic nie dało, dalej było to samo, jeżdziłem tak 2 dni, - bez zmian, dopiero jak wsadziłem nowy wszystko wróciło do normy, pozdro![]()
Nie! chyba się z nią nie rozstanę, zostawiam ją mojej żonie, która robi prawko. Ja szukam czegoś nowego - pewnie zostanę za to lincz ale szukam Mazdy 6 albo X3
dwa rożne auta ale dwa, które mi się bardzo podobają i mają dobre opinie. Mazda 2.5 benzyny szukam a X3 na pewno 4x4.
Co do elektozaworów.... chce wymienić od razu dwa żeby mieć święty spokój! Myślicie że to dobra droga dedukcji? Nie chce mi się tego robić na raty... czyli coś po prostu trzeba kupić elektrozawór ssący i wydechowy do Alfy Romeo 1.9 JTS? Nie ma znaczenia jaki model bo są tak jak by jedne do tego auta?
Jeden taki elektrozawór 600zł?
Dzięki
Piotrze...
Przewiń stronę do góry i masz link do kompletu oryginalnych zaworów za $80.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
http://www.ebay.com/itm/2006-16-GM-I...4AAOSw3KFWgt71
Mówisz o tym? Te będą pasować i jest to ssący i wydechowy? Po prostu na tym wykazie w aukcji nie ma wymienionego mojego modelu to znaczy w ogóle Alfy nie ma
Dzięki
Tak, te będą pasować.
Ja dziś w fiacie zamówiłem ssący za 435 złbłąd p0013 w 1.9 jts.