Stary silnik no wymiany pójdzie na szrot kupiłem drugi za 800zl kompletny przebieg 170tys z 2 tyg gw wysylka kurierem mechanik ma sprawdzic czy to nie zlom jakis i dopiero zaplaci za silnik.Już nie mogę się doczekać
- - - Updated - - -
ile mniej wiecej mogę wziąć za silnik jak rozbiorę go i wszystko porozdzielam ???
Jak sprawdzi silnik przed zapłatą?![]()
"Stary silnik no wymiany pójdzie na szrot kupiłem drugi za 800zl kompletny przebieg 170tys z 2 tyg gw wysylka kurierem mechanik ma sprawdzic czy to nie zlom jakis i dopiero zaplaci za silnik.Już nie mogę się doczekać"..
Witam. Obstawiam, że zakupiony przez Ciebie silnik będzie wymagał remontu.
Ostatnio edytowane przez radkuj ; 29-08-2013 o 22:38
Tam, gdzie kończy się rozsądek jest prawdziwa motoryzacja czytaj- Alfa Romeo!!!
![]()
Pewnie zwyczajnie odbierze, zamontuje, odpali, sprawdzi. W skrajnych przypadkach, sprawa oczywista: jest super - płacimy, jest totalna padlina - demontujemy i zwracamy. Gorzej w częstszych(w boxerach) przypadkach pośrednich, gdy silnik pracuje niezbyt idealnie, ale szkoda roboty i kombinowania ze zwrotem, skoro "jakośtam" chodzi i już siedzi w budzie. Trzymajmy kciuki, aby ten przypadek był tą rzadką skrajnością, po której następuje zapłata tylko za silnik z montażem.![]()
Ale tak to się nie da, z tego co rozumiem to przesyłka jest za pobraniem? Więc raczej nigdzie go nie zamontują przed zapłatą...
Wiem że silnik dobry do Boxera ciężko ale mam nadzieje że ten co kupiłem okaże się dobry.Co najlepiej wymienić żebym pojezdzil na tym silniku na pewno rozrząd no i olej jest coS jeszcze?
- - - Updated - - -
Jak mam dbać o taki silnik???
to bardzo mało dostałeś za ten silnik ja jak sprzedawalem 1,4 ts w calosci dostalem 200zl to jak wszystko porozbieram to mysle ze dostane ok 300