Czyli rozumiem, że będziecie malowali tylko część dachu nie całość?
Mnie lakiernik tłumaczył ,że dach to taka franca ,że przy kolorze metalik prawie nie możliwym jest pomalowanie kawałka dachu,żeby nie różnił się od części nie pomalowanej...no,ale są różni magicy ,różne style ;-)
Jak wychodzi bąbel na dachu to na bank pod uszczelką masz ognisko rdzy..
Otóż liczę się że mam ognisko rdzy , które wybija do góry uszczelkę , nie wiem jak doktor to zrobi ,ale musi to wykonać solidnie
Co do dachu - mam zwykły kolor Nero niemetaliczny ,więc pójdzie bardziej gładko niż przy metalicznych odcieniach , robiąc zaprawki zamówiłem lak z allegro dorobiony po oryginalnym numerze koloru - nie widać różnicy pomiędzy odcieniem jednej czerni a drugiej ,stąd wnioskuję że doktor nie będzie miał większych problemów , oby.....
Pozdrawiam serdecznie ,
Robert
ee co do skrzypiacego zawieszenia cos tam na poczatku czytalem to raczej normalne w tej alfie ;p raz skrzypi raz nie ;p
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
[QUOTE=Tiestosclublife;954823]Otóż liczę się że mam ognisko rdzy , które wybija do góry uszczelkę , nie wiem jak doktor to zrobi ,ale musi to wykonać solidnie
Co do dachu - mam zwykły kolor Nero niemetaliczny ,więc pójdzie bardziej gładko niż przy metalicznych odcieniach , robiąc zaprawki zamówiłem lak z allegro dorobiony po oryginalnym numerze koloru - nie widać różnicy pomiędzy odcieniem jednej czerni a drugiej ,stąd wnioskuję że doktor nie będzie miał większych problemów , oby.....
No tak,ale wydaje mi się, że i tak po malowaniu dachu przy uszczelkach jak masz z jednej czy drugiej, pasowałoby zrobić całość, bo i tak malowany jest i tak, bo nie wiem czy doktor idealnie połączy stary z nowym.
Nie chcę się wymądrzać ,ale pytałem 3 lakierników i każdy mi tak powiedział...grunt,żeby ładnie wyglądało i co by rdzę wyeliminować , reszta to już małe piwo ;-)
pozdrawiam i powodzenia ;-)
mi powiedzial ze na 90% caly dach mi pomaluje.
Ale jak kolega ma Nero 601 to malowanie miejscowe naprawdę ma sens. Metalik to trochę inna bajka - zwłaszcza na dachu. Klar się grzeje i może zacząć odłazić. A i tak by pewnie było widać różnicę w kącie natrysku bazy.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
mnie też coś skrzypi XD luzów brak poza gumami stabilizatora.