Strona 30 z 61 PierwszyPierwszy ... 202122232425262728293031323334353637383940 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 607

Temat: Zlot Ogólnopolski "Alfaholicy" 2013 - dyskusja

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Ja póki co cierpliwie więc czekam na więcej informacji

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Cytat Napisał Mask Zobacz post
    Ja póki co cierpliwie więc czekam na więcej informacji
    Wszystkie informacje jakie miałem Tobie do przekazania zostały juz napisane. Tak więc nie czekaj bo się nie doczekasz. Oficjalnie wiec możesz zacząć szkalowanie mnie i oczerniania jaki to ze mnie burak itp itd...
    Pewnie będę tego żałował co napisałem, bo z "tym typem" sie nie wygra ale mimo wszystko mam nadzieje, że większość dostrzeże moją dobrą stronę w tym całym zajściu. Po prostu nie jestem matką Teresą z Kalkuty żeby nadstawiać policzek i nie mam zamiaru użerać sie z takimi sytuacjami i nadstawiać klatę. Za dużo mam lat żeby bawić się w wchodzenie wszystkim w dupe...
    Reasumując z twoim podejściem i generalnie z tobą nie chce mieć nic wspólnego a juz tym bardziej nic twoimi pieniędzmi, których nie tknę za nic w świecie abyś mógł nadal wiedzieć, na co je wydajesz... (bo tu przecież nie jest nigdzie napisane...)
    Tak wiec zapraszam Cię Mask serdecznie na tegoroczny zlot ale ja sie z tobą na nic się nie umawiam i nie wchodzę z tobą w żadne układy/interesy itp itd...
    Żywię nadzieje, że reszta osób poprzez ten jednorazowy incydent, nie zmieni pozytywnego nastawienia do tegorocznego zlotu…

- - - Updated - - -

Aby była jasność nie odpowiem wiecej na żadne zaczepki.
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Nie wiem co masz do mnie. W sumie nie rozumiem też Twojego oburzenia. Zapytałem, wydawało mi się, o kilka bardzo prostych rzeczy. Dla przypomnienia:
    Pierwsze pytanie: Co jest zawarte w cenie 275 zł za zlot - bo nocleg wg danych z ośrodka to mniejsza kwota?
    Drugie pytanie: Jak wygląda sprawa zaszeregowania w domkach - po ile osób mamy się grupować? I czy za dostawkę (piąta lub szósta osoba w domku) płaci się inaczej?
    Nie rozumiem czemu to wszystko jest owiane taką tajemnicą? Gdy próbuję czegokolwiek konkretnego się dowiedzieć to efekt jest taki, że wszyscy się denerwują. Czy naprawdę uważasz to za "zaczepki"?! Przecież rzeczowa odpowiedź rozwiązała by sprawę.

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Nie wiem co masz do mnie. W sumie nie rozumiem też Twojego oburzenia. Zapytałem, wydawało mi się, o kilka bardzo prostych rzeczy. Dla przypomnienia:
    Pierwsze pytanie: Co jest zawarte w cenie 275 zł za zlot - bo nocleg wg danych z ośrodka to mniejsza kwota?
    Drugie pytanie: Jak wygląda sprawa zaszeregowania w domkach - po ile osób mamy się grupować? I czy za dostawkę (piąta lub szósta osoba w domku) płaci się inaczej?
    Nie rozumiem czemu to wszystko jest owiane taką tajemnicą? Gdy próbuję czegokolwiek konkretnego się dowiedzieć to efekt jest taki, że wszyscy się denerwują. Czy naprawdę uważasz to za "zaczepki"?! Przecież rzeczowa odpowiedź rozwiązała by sprawę.
    zasada jest prosta: mniej wiesz - dłużej żyjesz

tak bardziej na serio to pytania które stawiasz są wg mnie jak najbardziej na miejscu tyle tylko że mi osobiście jest kompletnie obojętne czy będę spał w łóżku czy na dostawce i mogę za to płacić tak samo. Bardziej interesujący jest fakt grupowania sie w domkach aczkolwiek ja jadę tam w gronie 4 osób i mam nadzieję że wszyscy razem w czwórkę wylądujemy w jednym domku a jeśli dojdą do nas 2 czy 5 dodatkowych osób to żaden problem. natomiast jeśli rzeczywiście wg oficjalnego cennika wychodzi taniej to... może tak jest rzeczywiście i w tym wypadku uważam że nie należy się zagłębiać w ten temat różnice w cenie mogą wynikać z różnych rzeczy, m.in. z tzw. 'przywileju organizatora' osobiście nie widzę w tym nic złego jeśli organizator miałby z tego jakieś korzyści finansowe lub po prostu zlot za darmo dla siebie i najbliższej osoby. organizacja takiego przedsięwzięcia wymaga nie lada wysiłku i poświęcenia więc w kwestie finansowe bym sie za bardzo nie zagłębiał takie są oficjalne warunki i albo je akceptujemy albo nie ja akceptuje. tyle tylko że nadal nie mogę sie doprosić danych do przelewu

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    tyle tylko że nadal nie mogę sie doprosić danych do przelewu
    Miałby być dziś ale sie wkur... wiec jak mi przejdzie będą jutro.
    Z cyklu życiowych przemyśleń... człowiek to jest skomplikowana bestia. Każą płacić źle, nie każą też niedobrze...

Dla wyjaśnienia, to nie ma w tym żadnego "przywileju organizatora". Kasa jest we wspólnym wiadrze i wy z niej korzystacie, jak zostaje z jednej kupki (a finansowanie zlotu to nie tylko uczestnicy ale są też sponsorzy ) to siano zostaje przeznaczone na inne cele również związane ze zlotem... Pewnie nie każdy sobie zdaje sprawę ale dziś nie ma nic za darmo, wiec każda z atrakcji musi być opłacona. Dlatego nie zamierzam sie tłumaczyć co jak i gdzie, bo po pierwsze nie mam ochoty, po drugie nie chce mieć nieprzyjemności a po trzecie i najważniejsze skoro mówię, że nikt nie będzie na tym stratny, to proszę mi zaufać. Jak nie ufacie nie wpisujcie sie na zlot, bo ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do mojej dobrej woli. Jasno stawiam sprawę co, za ile i jak - jeśli się nie zgadzacie z moim podejściem... (nie będę po raz kolejny tego pisał).

Zlot to nie tylko domki, noclegi, tor w Kielcach, to cała masa atrakcji, które szykujemy (nie tylko ja ale dość sporo osób którym miejmy nadzieje będę w stanie podziękować). Nie wymagajcie aby na 4 miechy przed zlotem podać wam info co będzie na grilla wieczorem i ile będzie dopłaty do tego, kto będzie z kim spał i w jakiej pościeli, jakie będą nagrody i za co, czy koszulki będą w kolorze zielonym i czy na identyfikatorze będzie logo tego czy tamtego...

Konkluzja jest taka, jutro jak mi przejdzie zacznę wysyłać wiadomości do wpłaty z zaliczkami. Dzięki i na razie tyle.
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

eeeeeeejjjj no nie robcie jaj z własnego doswiadczenia wiem ze lepiej jest narzekac dopiero po zlocie.w zeszłym roku tez cos tam narzekałem przy zapisach a potem było mi najzwyczajniej głupio w stosunku do rafała boo jak pamietamy odwalił kupe dobrej roboty i zlot był zajebisty wiec moja mała sugestia-pochamowac sie troche bo potem moze byc komus zielonkawo

a ty sie ligar nie denerwuj bo ci siwe włosy pójdą
    o co k'mon???

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Wiec po raz kolejny odpowiem:
    Nocleg + pakiet zlotowy - nie potrafię Ci na dziś dzień powiedzieć co to jest dokładnie pakiet zlotowy - Z R O Z U M I A L E S ?
    Opłata za zlot 275 zł. Pogrupowanie w domkach zostawiam wam. Trudno żebym pisał że Drift-r śpi z Xoferem a Maciekk z Alfistką a żabka z moją żoną... Dopiero jak nie będzie juz możliwości podziału ja się w to włączę i będę przydzielał... Celowo info dotyczące potwierdzenia obecności w zlocie dostała określona ilość osób. Kto chciał kulturalnie zapytał na PW i w ciągu paru dni opowiedziałem dlaczego tak jest. W każdym razie ilość miejsc na zlocie jest niestety ograniczona możliwościami ośrodka.
    Nie rozumiem czemu to wszystko jest owiane taką tajemnicą? Gdy próbuję czegokolwiek konkretnego się dowiedzieć to efekt jest taki, że wszyscy się denerwują.
    Jaką tajemnicą ? wszystko jest opisane w pierwszym temacie. Nie wiem co mam jeszcze napisać aby nie było owiane tajemnicą. Mam przygotować sprawozdanie finansowe i rachunek zysków i strat przygotować? Dolicz wtedy od razu 300 zł od osoby do zlotu!
    Czy naprawdę uważasz to za "zaczepki"?!
    Tak uważam.
    Przecież rzeczowa odpowiedź rozwiązała by sprawę
    rzeczowa odpowiedź znajduje się temacie organizacyjnym i na 30 stronach tego tematu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Dajcie trochę odsapnąć organizatorowi bo zajeździcie jak małego kotka. Jakby pomyśleć rozsądnie to każdy doszedłby do wniosku takiego jak opisałem ostatnio - kwota opłaty jest wstępna i założona z góry być musiała. Wiadomo, że w opłatę zlotowa poza noclegami wliczają się też inne kwestie typu pakiet gadżetów i ewentualnie jakieś atrakcję mogą być tańsze jeśli coś zostanie. Do samego zlotu jest jeszcze daleko i teraz nie ma zwyczajnie możliwości przedstawić tego szczegółowo. Trzeba postawić się w roli organizatora, który nawet nie wie ile dokładnie będzie osób bo nie ma zaliczek a już miałby dzielić skórę na niedźwiedziu.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    Nocleg + pakiet zlotowy
    heheh no i wszystko . Ligar ty się nie denerwuj bo Mask wykrzyknikami nie pisał . Moja żona też mi lubi policzyć co i za co i na co . On nie miał złych zamiarów ( w moim odczuciu ) . Pominął fakt ,że będą jakieś " atrakcje ". Ja tam osobiscie mam nadzieje ,że wogóle się na liste z moją i pokemonem załapie . A z doświadczenia i obserwacji wiem ,że i tak będzie lista "rezerwowa" bo z głównej co niektórzy się rozmyślą . Pocekomy łobocymy .

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Dzięki LIGAR i drift-r za odpowiedzi i cierpliwość do mnie Teraz mimo wszystko zabrzmiało to trochę jaśniej niż na tych 30 stronach. Przepraszam również, jeśli moje pytania zostały odebrane jako atak lub były nie na miejscu.