Zabieram się za to w najbliższym czasie i myślę zacząć od sprawdzenia / uzupełnienia poziomu oleju o którym wspominał kolega carramba w poście #295![]()
Zabieram się za to w najbliższym czasie i myślę zacząć od sprawdzenia / uzupełnienia poziomu oleju o którym wspominał kolega carramba w poście #295![]()
Panowie mam podobny problem, nie bede zakładać więc nowego tematu.
A więc :
Wiem, że mam uszkodzoną sprężarkę klimatyzacji, bo nie działa, auto było na podnośniku, mechanik sprężarkę klimy obejrzał, prąd do niej dochodzi, ale nie startuje, diagnoza - sprzęgło tejże sprężarki. Ok, zamówiłem z allegro inną sprawną, aczkolwiek z braku czasu (uroki pracy za granicą) nie zdążyłem wymienić. No i tak z uszkodzoną sprężarką pojechałem znowu do Niemiec.
Dzisiaj przy deszczowym dniu, kiedy auto w środku paruje a czujnik zaparowania kabiny włącza i wyłącza klimę jak głupi zaczęło dziać się coś dziwnego i niepokojącego, a mianowicie :
- z komory silnika (strona pasażera) wydobywa się głośny i metaliczny dźwięk (podobny do dźwięku długo kręcącego rozrusznika, na wskutek np. starego akumulatora)
- dźwięk nie ustaje po manualnym wyłączeniu klimy itp itd
- auto traci wtedy moc (naciśnięcie na gaz jest ledwo odczuwalne)
- muszę się zatrzymać, poczekać aż prędkościomierz też spadnie na zero i wtedy wyłączyć silnik
- po restarcie silnika dźwięk się nie pojawia automatycznie, pojawi się, gdy czujnik zaparowania zmieni coś przy klimie
W związku z tym pytania :
1) czy da się jakoś na stałe wyłączyć czujnik zaparowania? komputer? bezpiecznik? cokolwiek?
2) czym grozi dalsza jazda z takim problemem?
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Ciacho13 ; 30-08-2014 o 20:04
Moja pierwsza Alfa - 159 SW 2.4 JTDM Turismo Internazionale
159 powodów do wydawania pieniędzy na swoją pasję
Były : Seat Cordoba SX 97' 1.6i/101km / Ford Mondeo 01' 2.0 TDDI/115km
Jest : Alfa 159 SW 2.4/210km TI 08 / Seat Ibiza 6L Sport 03' 1.9 TDI/130km
A może dałoby radę ściągnąć pasek ze sprężarki?
problem z brzęczeniem rozwiązanyco prawda prawie się pokłóciłem z mechanikiem obsługującym maszynę do uzupełniania klimatyzacji kazałem nabić gazu 550g i 130ml oleju nie chciał tego zrobić bo uparcie twierdził że to nie od tego taki dźwięk. Ale się zdziwił jak po tym zabiegu przestało brzęczeć i klima działa jak należy. Spuszczone zostało 430g i 70ml oleju. wychodzi na to że to było spowodowane niedostateczną ilością oleju. pozdrawiam
Właśnie z tym ciężko, bo te sprężarki to 2.4 JTDm chodzą na dwóch paskach...
Moja pierwsza Alfa - 159 SW 2.4 JTDM Turismo Internazionale
159 powodów do wydawania pieniędzy na swoją pasję
Były : Seat Cordoba SX 97' 1.6i/101km / Ford Mondeo 01' 2.0 TDDI/115km
Jest : Alfa 159 SW 2.4/210km TI 08 / Seat Ibiza 6L Sport 03' 1.9 TDI/130km
U mnie także w końcu problem rozwiązany po wielu wielu miesiącach i niepotrzebnie wydanych pieniądzach, zwłaszcza na zawór rozprężny jak tu radzono wcześniej... zawór owszem hałasuje ale nie ze względu na jego uszkodzenie a zbyt małą ilość oleju.
Po przeprowadzeniu płukaniu instalacji (godzinę przepłukiwano instalację czynnikiem) i nabiciu 460g plus 130ml oleju w koncu cisza.
Olej wlali Ci taki o którym wspominał carramba czy ogólnie nazwijmy go "jakiś do klimatyzacji" - pytam, bo wybieram się do majstra i chcę wiedzieć co mówić![]()
Zgodny ze specyfikacją, otworzyli książkę pokazali po czym pokazali bańkę, wszystko się zgadzało
Ok dzięki, jadę walczyć.
Problem rozwiązany - olej uzupełniony, czynnik ponownie nabity. Nastała błoga cisza.
Ostatnio edytowane przez łuk4sz ; 04-09-2014 o 15:35
I ja skusiłem się na uzupełnienie oleju.
Było tak:
- olej 32ml
- czynnik 335g
uzupełnione:
- olej 130ml
- czynnik 460g
I nastała błoga cisza
Tylko mnie pocieszyli że czeka mnie wymiana skraplacza bo ucieka czynnik bo ostatnio u nich byłem w maju i wtedy było nabite 50 gram oleju i 460g czynnika.