no fakt jak włozyłes juz tyle kasy i pracy w nią to nie opłaca sie jej sprzedawaćoby wiozła bezawaryjnie pozdrawiam
![]()
no fakt jak włozyłes juz tyle kasy i pracy w nią to nie opłaca sie jej sprzedawaćoby wiozła bezawaryjnie pozdrawiam
![]()
No to tak alfa romeo 156 1.9jtd 105KM:
1.Mały schowek
2.Male nieporeczne schowki boczne
3.Brak schowkow w tylnych drzwiach
4.Brak uchwytu na napoje
5.Brak podlokietnika (w mojej wersi z fotelami momo)
6.Zawieszenie zmienia sie wraz z wymiana olejua nie jest tanie
7.Uszczelki sa bo sa ale nieduzo daja
8.Wymiana zarowki (koszmar)
9.Promien skret jak na motorze CBR
10. Maly "właz" bagaznika
11. Brak klami z tylu do tylnej klepy
12.Skrzypiaca tapicerka
13.Skrzypiace i delikatne a zarazem bardzo drogie plastiki
14.Wycierajaca sie gałka zmiany biegow
15.Aby cokolwiek wymienic to trzeba byc ALFA I OMEGAa przyokazji rozkrecic pol samochodu
16. czesci nie sa drogie w prownaniu do innych samochodow ale wymienia sie je 2 albo nawet 3x czesciej
17.Malo miejsca na nogi z tylu.
Ale znalazlem na allegro podlokietnik z duuzym schowkiem i z uchwytami na napojemysle ze rozwiaze on pare minusow ktore dalem temu samochodowi
pozdrawiam
a tak na marginesie do idealu mu jeszcze duuuuuzo brakuje
![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
moze niektorzy lubia jak klei im sie wszystko do paluszkow po rozlanych napojacbo po co kupowac auto z wielowachaczem i jezdzic tak zeby napoj sie nie wylal????
same mam problemy trudno wyliczycale to tanie wszystko bo to FIAT
więc nie przejmuję sie
łamiące się klamki, mały promień skrętu, opuszczanie szyb raz działa, a raz nie![]()
Ze 164 trudno się wyleczyć
Mnie też najbardziej wq..rwia zbyt mały promień skrętu i słaba widoczność w lusterkach wstecznych
Ale ogólnie wady te, rekompensuje przyjemność z jazdy![]()
mnie w Gtv trochę zawiodły reflektory i halogeny, do przodu ok, ale na boki ledwo lewdo
na krętej drodze przy włączonych halogenach kiepsko widać gdzie się jedzie, a moim wyznacznikiem do świecenia są reflektory z ... Unomiałem po regeneracji i nówki carello halogeny - jasno jak w dzień
verdebiancorosso
Mnie i w 147 i w Giulietcie drażni to, że po odpięciu pasów nie wracają na swoje miejsce, tylko blokują się gdzieś o fotel i stukają mi potem na dziurach o słupek (pas pasażera oczywiście), więc poprawiam to podczas jazdy...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
promień skrętu... ale czasem nadrabiam to ręcznym![]()