Po przygodzie szewiego nie tniemy już kloszy. Wewnętrzne tuby możemy wyjąć.
Na forum nie napiszę słowa o metodzie rozbiórki i montażu.
Zapraszam na PW.
Bardzo proszę wytłumaczcie nam, dlaczego nie chcecie zdradzić w jaki sposób dostaliście się do wnętrza reflektorów?
Wiem, że za osobę odpowiedzialną za dewastację auta Szewiego uważa się kogoś z forum (bez personalnych podejrzeń).
Jednak to, że ktoś "pożyczył" sobie ringi od niego nie jest spowodowane tym, że z forum dowiedział się jak rozebrać reflektory, ale jedynie samym faktem, że Szewi ringi posiadał.
Dlatego zupełnie nie potrafię znaleźć logicznego uzasadnienia dla ochrony "patentu" jak rozebrać reflektor.
Pozdrawiam.
- Rafał
Napisz PW.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Napisał - odpisałem ogólnikowo. Szczegółów jednak nie mogę zdradzić. Znają je tylko osoby posiadające ringi. W naszym interesie jest, aby nikt nie wiedział dokładnie jak to zrobiliśmy. To powinno skutecznie zniechęcić kolejnych amatorów cudzej własności.
Zaproponowałem alcesowi aby na swoje potrzeby zlecił rozbiórkę lamp.
Jeśli zdradzę metodę i sytuacja jaka spotkała szewiego się powtórzy, pretensje będą do mnie...
Metoda i tak została zdradzona i to ze świetnym opisem jak tego dokonać łącznie ze zdjęciami. Sam opisywałeś jak rozciąć klosze. Więc jeśli ktoś będzie chciał to może wykorzystać i tą informację.
Nie bierz tego do siebie YonasH, ale chyba popadacie w paranoję(?). Dlaczego tak uważam? Napisałem powyżej:
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. jaki jest obecnie całkowity koszt zestawu?
A można liczyć na więcej fot efektu końcowego ? bo widziałem w sumie tylko 159 szewiego przed akcją ;D ja tak tylko z chęci pogapienia się bo podoba mi się ten efekt.. gdybym miał Brerę czy 159 napewno też bym montował u siebie..
w 147 myślałem nad jakimiś ringamiale to wsiowo by wyglądało..
Może popadamy w paranoję, jednak efekt kilkudziesięciu godzin pracy został zniszczony w minutę (pomijam koszty). Teraz metoda jest inna i będę się trzymał zdania, że jej nie zdradzę.
Mam obecnie 4 zestawy na górkę, które sprzedam za 1000zł (z przesyłką). Na koniec roku będę zbierał zamówienia na drugą turę, której realizacja (wysyłka) przypadnie na początek wiosny. Cena w drugiej turze będzie oscylować w okolicach 1000-1200zł (zależnie od ilości zamówień i bieżących cen podzespołów).
@wheelerwasp02
http://www.forum.alfaholicy.org/styl...tml#post940525
Tak, dobrze...
chlopaki nie spinajcie sie tak, troche zrozumienia. Nikomu nie zycze akcji, jaka mnie spotkala.
Yonash ma rozsadne podejscie do sprawy. Jak ktos kupuje zestaw dostaje szczegolowe info.
Pierwsze opisy jak to zrobic itp publikowalismy bo to mialo sluzyc wszystkim, nikt nie zakladal ze ktos to w taki sposob wykorzysta i spowoduje ze czlowiek zacznie sie n przyszlosc zastanawiac zanim sie podzieli jakas informacja publicznie.
Wyciagnieto wnioski, projekt zmieniono po to, zeby rozwiazanie bylo bezpieczne i osoby ktore zamowily mogly spac spokojnie.
W ich interesie jest tez nie rozpowszechnianie tej informacji.
Nie nazwalbym tego paranoja, a raczej przezornoscia, podwyzszona czujnoscia, wyciagnieciem wniskow z mojej "przygody".
Nie pisze o kosztach, bo gentlemani nie dyskutuja o pieniadzach ale wspomne ze jak ktos policzy koszt nowych lamp, ringow i modulu, xx godzin pracy(!), koniecznosci zainwestowania w dodatkowe zabezpieczenia (tutaj przyznaje mozna popasc w paranoje, szczegolnie ogladajac serie z 007to sumka sie zbierze calkiem, calkiem..
Ostatnio edytowane przez szewi ; 07-11-2012 o 19:52