no i pomogła wymiana czujnika? Mam identyczne problemy z odpaleniem...może to wina czujnika, zamiennika z intercarsu...
no i pomogła wymiana czujnika? Mam identyczne problemy z odpaleniem...może to wina czujnika, zamiennika z intercarsu...
Czujnik wymieniony na oryginał z Boscha cena z allegro z przesyłka 110zł autko jak na razie odpala super
Pozdrawiam
niektórzy tutaj wrzucają screeny z korektami +2 na jednym cylindrze lub -2 i jakos im te samochody odpalają więc zła korekta ja jednym cyl. nie powoduje że autka odpalić nie można. Wiadomo że nie jest dobrze bo dzieją sie inne jaja ale samochód można uruchomić dlatego nie wiem czemu winy szukacie w korektach jak waliło mu błędem czujnika położenia wału.
Mareczek1122, a jak się ma sprawa z wtryskami? Byłeś w serwisie sprawdzić korekty/przelewy u nich?
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Jeszcze nie jutro sprawdzę jak odpali po wymianie czujnika
Oddaje jutro autko do mechanika na wymianę tych prowadnic sprężynki pedału sprzęgła i tam też mi sprawdzi korekty może zrobi próbę przelewów i wtedy jak będzie lipa to jadę do serwisu sprawdzić korekty i oddaję wtrysk na wymianę o wszystkim będę informował na forum![]()
CRISS
A kto tu mówi że jak wtrysk przelewa to nie można auta odpalić - pierwsze słyszę - od przelewu to masz kolego dziurę w tłoku w niedługim czasie,
auto źle odpala ale głównie wtedy kiedy wtrysk jest przytarty/niedomaga/przypchany i nie mówimy tutaj że nie odpala a o tym że potrafi zgasnąć zaraz po odpaleniu zanim komputer ustali dawki i korekty.
Tak jak powiedział BURATINO wtryski to podstawa chyba że ktoś się nie przejmuje dziurą w tłoku hehe
Moze ktoś podpowiedzieć czy mam wymienić końcówkę na 1 cylindrze bo korektę na wolnych obrotach ma 2,3, na pozostałych 0.3 - 0,5. Wystarczy podnieść obr. i od ok. 1200 korekta z 2,3 spada na 0,5- 0,7
Ostatnio edytowane przez kaz156 ; 22-08-2012 o 08:53