Stosowanie tego typu oleju do 2.4 JTDm używanego na codzień jest bez sensu. Strata pieniędzy i wątpliwa korzyść dla silnika, który i tak jest wrażliwy na podwyższoną temperaturę.
Stosowanie tego typu oleju do 2.4 JTDm używanego na codzień jest bez sensu. Strata pieniędzy i wątpliwa korzyść dla silnika, który i tak jest wrażliwy na podwyższoną temperaturę.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jest jeszcze mid saps 5W50 Repsol Carrera do DPF na PAO/ester. CCS ma OK
Tutaj był dokładniej badany
https://www.oilclub.pl/index.php?thr...rera-5w50.230/
Witam, podzielę się swoimi doświadczeniami z olejem.
Po zakupie zrobiłem serwisu zalałem liqudmolly 5w30 było ok ale klepało..
Zalałem olejem Millers 5w30 trochę lepiej... ale to ciągle nie to..
Teraz zalałem Seleną 5w30 i nie poznaję auta.. lepiej odpala, nie klepie nic jest harmonia w pracy silnika. Wydawało mi się że to może złudzenie ale po 2tyś. km wciąż jestem zadowolony.
Silnik 2.0JTDm
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Pablo jak mu ciszej chodzi silnik to plus dla niego a czy selenia jest faktycznie lepsza też śmiem wątpić.
Ja wiem swoje, próbowałem wielu, również Motula ale w silniku 1.9 Jtdm i też efekt był podobny co do Seleni. Może komuś inne oleje będą lepiej pasować. Ja tylko utwierdzę to co pisałem wcześniej.
Potwierdziłem to tylko wymieniając olej w Ducato 2.3 zalałem Seleną i silnik przyjemnie ,,cyka"