Cześć,
Spotkaliście się z olejem REPSOL ELITE EVOLUTION LONG LIFE 5W-30 w 1.9 JTDm? Co sądzicie o tym oleju?
Pozdrawiam.
Cześć,
Spotkaliście się z olejem REPSOL ELITE EVOLUTION LONG LIFE 5W-30 w 1.9 JTDm? Co sądzicie o tym oleju?
Pozdrawiam.
Marka Repsol ogólnie ma dobre opinie, jednak co do danego oleju poszukaj na forach Oil-club.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jak w 1.9 JTDm 16v usunięty mam DPF, to koniecznie muszę iść w stronę olejów z klasy C?
Zastanawiam się przy następnej wymianie nad Eurol Super Lite 5W40, ale ten ma klasę A3/B4
Obecnie mam zalane 5w30 C3 Specola, ale po programie, który jest zrobiony wolę wziąć coś z grubszym filmem olejowym.
Zdecydowanie polecam ten Penrite: http://oilserwis.pl/penrite-hpr-diesel-5-5w-40-5l.html
Jako jeden z niewielu posiada normę jakościową API CI-4 PLUS , a to bardzo istotne dla silników diesla. Sami zalewamy go do mocno wysilonych JTD/JTDm (mam go w żony delcie 1.9 Twin Turbo z mocą ponad 200 HP już 5 wymian).
Po ofertę indywidualną zapraszam na PW.
Tutaj nasza aukcja: https://allegro.pl/oferta/penrite-hp...or-10747551287
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Gamę zmienili i jak na razie to problem jest z dostępnością niektórych lepkości, na 0W30 A5/B5 ponad miesiąc czekałem![]()
Dzień dobry
Pytanko mam do 1.9 emdzeta bez ekologii lepszy będzie LM 4200 top tec 5w40 (wcześniej to samo tylko 5w30 -jakos tak głośniej chodzi ale w zimie jakby szybciej płynny się robi i szybciej nagrzewa co chyba wskazane dla diesla który często jeździ na zimnym ?) Czy może jakiś Valvoline (tu nie wiem jeszcze jaki ale też w granicach 200pln)
W mojej olejarni tylko takie mają z "lepszych"..
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159