Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Temat: Rozcięcie opony z boku - do naprawy czy wymiana?

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Jeśli chodzi o mój przypadek to zdecydowałem się na zalepienie z powodu praktycznie braku śladów tego miejsca przebicia, co sugeruje że konstrukcja opony nie została naruszona. Opona ma indeks 98W czyli stworzona powiedzmy do większych prędkości, oczywiście takich nigdy tym autem nie osiągnę ale opona taka jest bardziej wzmacniania od tej która ma mniejsze wartości no i w zasadzie tylko jeden zakład rozmawiając przez telefon nie polecał łatać takiej opony.
    Wiecie... zawsze jest jakieś ryzyko, jakiś procent niepewności, ale pan od wulkanizacji twierdzi, że na pewno opona się nie rozszczelni, co innego jak uderzę w coś kołem no ale w tej sytuacji także każda inna opona może aczkolwiek nie musi zostać przebita.
    Jeśli chodzi o to umiejscowienie czy z przodu czy z tyłu to sam już nie wiem...nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi akurat na ten temat. Wulkanizator twierdzi, że lepiej na tył natomiast gdzieś spotkałem się z opinią, że był jakiś program naukowy i testował wybuchnięcie opony. Wynikało z tego, że lepiej z przodu jak strzeli.
    Tak wygląda opona po załataniu od wewnątrz
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2014-10-28-3235.jpg
Wyświetleń:	820
Rozmiar:	70.7 KB
ID:	149334  

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 166

Domyślnie

Witam
    pracowalem dosc dlugo w oponach z boku naciecie troche lipa nie polecam osobiscie bym wymienil
    pozdro

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Temat główny dotyczył rozcięcia (nie chciałem zakładać nowego tematu) i moja sytuacja to przebicie dokładnie czymś takim gdzie część plastikowa pozostała na zewnątrz opony a część metalowa weszła do środka pod kątem 90stopni do opony więc nie sądzę by miało się coś stać, zresztą taka była opinia w większości firm wulkanizacyjnych. Gdyby to było rozcięcie to sam także nie podejmowałbym żadnej próby ratunku opony.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	img.php.jpg
Wyświetleń:	483
Rozmiar:	4.8 KB
ID:	149489  
    Ostatnio edytowane przez Luck ; 02-11-2014 o 11:34 Powód: błąd