ile te wasze maszyny spalają przy normalnej jeżdzie do 80km/h a ile przy większych prędkościach ?
ile te wasze maszyny spalają przy normalnej jeżdzie do 80km/h a ile przy większych prędkościach ?
nigdy tych maszyn tak nie sprawdzałem. Ale zawsze jak wlewałem pod korek i póżniej sprawdzałem spalanie to nigdy więcej jak 7/100 nie miałem. Cykl zawsze mieszany
Ale 7l to z kompa? Czy wyliczone z tankowania?
Wstawiam test na nowej przeplywowce Bosch 0 280 218 113 (wkladka F 00C 2G2 063) -300zl + KW
Chcialbym abyscie oprocz przeplywowki przeanalizowali logi z EGR (wyczyszczony), OVERBOOSTA i korekty wtryskow. W tescie jest chyba wszystko co potrzeba do analizy.
Log jest z dojazdem na obwodnice wiec od okolo 400-tej sekundy zaczynam test:
3 razy na trojce
3 razy na czworce
i znow 1 raz na trojce
Test na zimowkach 16-ach. Licznika nie zamkne. Bo juz do ciezko bylo 200km/h osiagnac... Normalne?
Ostatnie real spalanie na starej przeplywowce to 8.7L (komp pokazywal 6.9L) - 50% miasto i 50% trasa do 130km/s
Licze ze na nowej przeplywowce spalanie troche spadnie.
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
- - - Updated - - -
Bez sensu wszystkie parametry z Voltami.
Bez sensu jazda i logowanie korekt
Pisałem ci na pierwszej stronie że powinieneś zmniejszyć ilość parametrów jak chcesz tylko przepływkę i egr patrzeć.
Wystarczyły by: obroty, powietrze x2, doładowanie x2, egr i overboost.
Jak dla przepływka daje akceptowalny poziom.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Z Boscha więcej nie wyciągniesz. Dla tego tych kilku mm3 paliwa nie dolewa. Reszta po prostu działa![]()
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 11-11-2013 o 17:23
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ostatnio edytowane przez xrobcio ; 11-11-2013 o 18:08
Oj kolego za dużo tego na raz po włączałeś odświeżanie prawie co 4 sek. U mnie znajomy kupił nową oryginalną przepływkę boscha i ma zmierzoną masę ok 1050 a oczekiwana 1200 w alfie 2,4. Czy tak powinno być też nie wiemy.
Normalne przepływki mierzą do ponad 1200.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ok Sedero Alfa 156 1.9 jtd 16v silnik 937A5000 150 KM jaką proponujesz? żeby tak ładnie mierzyła. Maxgear fs276 bedzie taką? i jakiś pewny link do taniego sklepu z taką przepławką, może być allegro. Chodzi tylko o to żeby było tanio i dobrze jakiś sprawdzony sprzedawca, gdzieś czytałem ze po 130 zł takie są, ale średnio udało mi się je znaleźć.