Jeśli w kompie gra to czy przełączyłeś w pozycję np. engine i wybrałeś w programie odpowiednie pola:
marka, model, system, ECU??
Jeśli w kompie gra to czy przełączyłeś w pozycję np. engine i wybrałeś w programie odpowiednie pola:
marka, model, system, ECU??
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 09-02-2014 o 22:37
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Marka model silnik wybrane.na kablu ustawione np abs i w pompke też abs...i zaś lipa.błąd połączenia i takie tam. Niemam powoli sił do tego. Odi.nstaluje wszystko i jeszcze raz spróbuje to połapać w całość. Jak będzie buba to odsyłam to co$
wysłano z domowego telefona![]()
W sumie to konfiguracja jest bajecznie prosta, w necie jest milion poradników krok po kroku. Ja stosowałem się do wszystkich rad i nichuchu nie udało się połączyć. Po wymianie kabla połączyłem się w kilka minut. Nigdy nie można wykluczyć tego, że kabel jest poprostu wadliwy - przecież to zwykła chińszczyzna jest. Sprawdź jeszcze na innym laptopie, ew. innym aucie. W ustawieniach portu com ustaw czas opóźnienia na 1ms i ilość bitów na 1024. Próby połączenia oczywiście na włączonym zapłonie. Ten sam port com musi być wybrany w fes ale to już pewnie wszystko sprawdziłeś. Jeśli nic nie pomoże to poprostu wymień kabel.
Kupiłem interfejs VAGKKL+FIAT ECU SCAN. z PRZEŁĄCZNIKIEM NA abs,airbag.Ale mogę tylko łączyć się z ECU.Przełączam na abs czy na airbag i mam komunikat że mam podłczyć jakis kabel czerwony czy coś tam.Nie łączy się.
Może robię coś nie tak.Proszę o pomoc.
Rozkręć kabel i sprawdź jakie piny są łączone. Możliwe że masz kszaniasty kabel. Jakby tak było to sobie sam go naprawisz.
To od viakena powinno być ok.
Może jakiś sterownik potrzebny ,łącze się z silnikiem bardzo dobrze ,wszystko działa ,a poduchy i abs nie ma szans.
- - - Updated - - -
A może innym programem spróbować? fiat ecu scan mam pełną wersie .Tylko silnik da się diagnozować .
To ewidentnie wygląda na wadę interfejsu. Nie słyszałem nigdy o tym żeby przez sterowniki łączył się z ecu a resztą nie. Musisz rozkrręcić kabel i sprawdzić czy piny są dobrze połączone. Nie mogę znaleźć cholera które to były.
- - - Updated - - -
Dobra mam. Pozwolę sobie zacytować kolegę:
"Ja początkowo miałem w swoim interfejsie 3 dodatkowe przełączniki (AirBag, ABS, Webasto). Teraz mam już tylko jeden.
Na stałe mam zwarte w interfejsie piny: 1,7,8,9,11,12,13 a pin 3 (AirBag) poprzez dodatkowy przełącznik.
Wedle dokumentacji do FL była na pinie 12, a po FL na pinie 9."
- - - Updated - - -
Sam jadę na jednym kablu z tymi wszystkimi mostkami i łączę się ze wszystkim.
Ja też mam kabel od viakena i łącze się tylko z silnikiem.