Ok, jasne, że napiszę. Nasze Alfki muszą być idealne :*
no więc jeśli chodzi o bulgotanie/terkotanie to moim zdaniem jest to po prostu coś na ciegnach od lewarka albo coś tuż za nimi ponieważ dźwięk ustępuje też przy lekkim przesunięciu lewarka zmiany biegów bez wciskania sprzęgła tak jaby się chciało jakiś bieg wrzucić wystarczy że się lekko przesunie aby już było czuć opór a przestaje terkotać
https://www.fiat-autoparts.com/pl/ka...-skrzyni-biegw
Raczej to odpada mam inną skrzynię i mam to samo. Pampik mi wspomniał wczoraj ze być może to poduszka pod skrzynia. On ma 2.4 je skrzynie f40 i też to ma. Tym bardziej że zwiększenie obrotów o 50 i dźwięk ustaje. A na luzie przecież skrzynia nie pracuje.
U mnie występowało to samo terkotanie na luzie. Odpowiedzialne były synchronizatory. Ciegna zostały podsciagniete, wyregulowane, i biegi zaczęły bardziej płynnie wchodzić (jeśli w ogóle o plynnoscie w m32 można mówić;-)
Pozdrawiam
?? Identyczne bulgotanie? Ale jak to możliwe mam inną skrzynię nie wierzę że na 2 to samo by było
podejrzenie padło na skrzynię
wymienimy olej, sprawdzimy czy nie ma złotego koloru, żeby sprawdzić czy to ten synchronizator biegu 3-4
ciężko nazwać to wyższymi temp. ponieważ z rana zawsze jest ~5 stopni ostatnio, ale tak czy inaczej codziennie szura
Kolor wskazywał na synchronizatory. Dolaliśmy specjalnego środka lepiej przylegającego, ale nie pomógł.