Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: Alfa Romeo 159 nie odpala + dym z rury wydechowej!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał davids1986 Zobacz post
    Wyjaśniło się..... Nie wiem jak mogłem zrobić taką głupotę, albo jakieś zaćmienie ale nalałem se Vervy tyle że benzyny do diesla....
    Auto jest robione od pt i teraz tylko czekam na wiadomości....obawiam się że najgorsze wiadomości.....Myślicie, że wtryski, pompa paliwowa zawór ciśnieniowy czy coś jeszcze? A może wszystko na raz? Masakra ten błąd będzie mnie dużo kosztował...
    nic z powyzszych. Niedaj sie naciac nic nie powinno sie stac.Wystarczy jak wypompuja benzyne i wleja rope. Auto powinno wrocic do poprawnego dzialania.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał szaq Zobacz post
    nic z powyzszych. Niedaj sie naciac nic nie powinno sie stac.Wystarczy jak wypompuja benzyne i wleja rope. Auto powinno wrocic do poprawnego dzialania.
    No raczej wątpię.....Z tego co pamiętam miałem rezerwę głęboką w baku....Zatankowałem chyba za 100zł benzyny, i przejechałem tak do domu jakieś 12km, autem szarpało i na drugi dzień go nie odpaliłem....

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V 150 KM

Domyślnie

Nic by się nie stało jakby jeździł do końca. Skoro zgasła i nie pali to pewnie zatarły się wtryski.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Makiwarrior Zobacz post
    Nic by się nie stało jakby jeździł do końca. Skoro zgasła i nie pali to pewnie zatarły się wtryski.
    Też mi się wydaje że wtryski do regeneracji.... Mam nadzieję że tylko wtryski...
    Pamiętam, że jak jeszcze u siebie podłączyłem pod komputer wyskoczył mi błąd P2009 "kolektor dolotowy o zmiennej geometrii rząd 1"

Użytkownik Rowerzysta Avatar hubert.janowski
    Mieszka w
    Zdanowice,,,,,Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm+chip 160 KM350Nm disactive 2008r.

Domyślnie

znajomy zatankowal tak w leonie....wtryski, pompa, filtr paliwa

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto

Domyślnie

Jak chcesz to plac. Jak chcesz to powiedz mechanikowi ze napewno Ci poszly wtryski, to doda cos jeszcze i Cie odpowiednio skasuje
    Mi kolo na stacji wlal benzyne do 1.9 przejechalem kilka kilometorw i zauwazylem ze cos dziwnie auto chodzi, nierowno. Wrocilem na stacje, przyjechal koles wypompowal bene zalalem ropa i odpali. Kumpel ostatnio wlal do A3 i zgaslo mu na krzyzowce po kilkuset metrach. Wypompowane i wlana ropa auto odpalilo.
    Pytalem sie tego kolesia ktory sie tym trudni, twierdzil, ze nie zna przypadku jakichs awarii, wszystkie auta po zalaniu odpalaly.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V 150 KM

Domyślnie

Koleś który się tym trudni jest wzywany jak się ktoś zorientuje w pomyłce. Jak ktoś pojeździ na benzynie kilkanaście kilometrów to jest to kilkanaście kilometrów bez smarowania wtrysków i o nieszczęście nietrudno. Generalnie jak się szybko zorientujesz to nie ma tragedii. Można dolać do pełna ropy, ewentualnie setkę miksolu do tego i nie ma strachu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar hubert.janowski
    Mieszka w
    Zdanowice,,,,,Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm+chip 160 KM350Nm disactive 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał Makiwarrior Zobacz post
    Koleś który się tym trudni jest wzywany jak się ktoś zorientuje w pomyłce. Jak ktoś pojeździ na benzynie kilkanaście kilometrów to jest to kilkanaście kilometrów bez smarowania wtrysków i o nieszczęście nietrudno. Generalnie jak się szybko zorientujesz to nie ma tragedii. Można dolać do pełna ropy, ewentualnie setkę miksolu do tego i nie ma strachu.
    a pompa paliwa czym jest smarowana...benzyna zaciera pompe auto bedzie chodzilo ale nie wierze ze po parunastu kilometrach nie padnie pompa paliwa...ropa w silniku diesla jest dostarczana pod o o wiele wiekszym ciśnieniem...a teraz gdy zamienimy na benzyne...sami odpowiedzcie sobie na pytanie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał hubert.janowski Zobacz post
    a pompa paliwa czym jest smarowana...benzyna zaciera pompe auto bedzie chodzilo ale nie wierze ze po parunastu kilometrach nie padnie pompa paliwa...ropa w silniku diesla jest dostarczana pod o o wiele wiekszym ciśnieniem...a teraz gdy zamienimy na benzyne...sami odpowiedzcie sobie na pytanie
    A jak jest silnik benzynowy to pompa paliwa w jaki sposob sie nie zaciera?

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

A wiesz jaka jest różnica między pompą CR a do silnika benzynowego? Po części Hubert napisał...
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10