Na biegu jałowym wskaźnik turbo powinien być na 0. Podczas wypalania DPF jest wychylony.
Na biegu jałowym wskaźnik turbo powinien być na 0. Podczas wypalania DPF jest wychylony.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/
tak - opisane parę postów wcześniej co było zrobione,
1 cyl - 28 bar
2 cyl - 29 bar
3 cyl - 28 bar
4 cyl - 28 bar
Wczoraj wypalił się dpf, stopień zapchania na poziomie 20%. Rano odpaliła pięknie, po 8h stania pod pracą, na słońcu znowu czkanieCzasami jest dłuższe niż na filmiku... Zaczynam mieć dość tego auta...
![]()
Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/
Dla mnie nie ma problemu - tylko do kogo? Już byłem w jednym znanym na forum warsztacie o wysokim statusie na doprowadzenie ją do ładu... 130 km ode mnie, diagnoza - wtryski. Klepnąłem, zrobione, zapłacone - parę dni później od odebrania Ali, dalej to samo... Wspominałem także o płynie - odpowiedź: nie widać wycieku. Jedyne co było trafione - turbina, założona nowa garretta i śmiga aż miło. W sumie na samą mechanikę władowane w auto ok. 11 tys. zł a problem jest cały czas...![]()
A więc tak. Moja usterka poszła o krok dalej.
- Alfa dymi na czarno
- Pojawia się falowanie obrotów
To się dzieje gdy silnik jest zimny.
Gdy silnik jest rozgrzany nie zauważyłem za sobą dymienia, falowanie obrotów znika. Zauważyłem też że silnik głośniej pracuje no i te odpalanie.Jakieś propozycje co może być zepsute? Kolega mi Ostatnio podpowiedział, że to może być uszkodzony zaworek na pompie CR. To możliwe?
Ja w poniedziałek biorę się i wyciągam właśnie regulator ciśnienia na pompie CR - rano dzisiaj myślałem że nie odpalę - kręciła z 8 s. Zobaczymy czy to coś da...
A też Ci faluje i dymi?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka