Poprzednie klocki nie pyliły ale też nie hamowały. Obecne ATE hamują i mocno pylą. Z tego co mówicie trzeba się z pyleniem pogodzić, nie ma klocków dobrych a niepylących? Trzeba będzie często felgi zmywać żeby się syfek nie utrwalił...
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Cen to nie znam przecież, ja nie handluję tylko jeżdżę![]()
Dobre ceny dla Alfisti zawsze dawał Wójcik w www.hamulce.net , lub A. Lewian - www.lewian.pl
Bierz od nich i będzie dobrze i cenowo i jakościowo.
Spoko spoko zapytałem o cenę, bo pomyślałem że może taki zestaw kupiłeś tymczasem lub tamtymczasem:-) dzieki za info
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
ATE Ceramic nie pylą w ogóle lub w minimalnym stopniu, a co do hamowania to kilka Jastrzębi wytrzymały razem z Power Discami
Aczkolwiek po przesiadce na pylące DS jest odczuwalna duuża różnica, z tym że syfu kupa
[MENTION=248]alces1[/MENTION] jak sytuacja z biegiem kilometrów? Wymierzyłem, że otwór wykonany wiertłem 9,5/10 mm będzie odpowiedni, ale na obecnych tarczach mam tak wysoki rant, że nie było sensu zakładać zacisków, a póki co nie mam weny na wymianę tarcz![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Póki co jest OK, klocki dopasowały się do tarcz, skuteczność hamowania poprawiła się, nie ma żadnych wibracji, pisk nie występuje.
Ja rozwiercałem fi 9 lub 9,5mm (nie pamiętam dokładnie).
Pozdrawiam.
- Rafał
Dzięki za info. W takim razie zabiorę się do tego z większym przekonaniem![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Odgrzewam kotleta.
Zakupiłem po okazyjnej cenie Brembo 330 ze 159 2.4 210 KM - zaciski, tarcze, zwrotnice.
Pytanie #1 czy to wejdzie p&p czy też jest tam ukryta jakaś zagadka, ja mam rocznik 2006, hamowniki są z 2007 więc przedliftowe nie-amelinowe zwrotnice, zaciski fabrycznie (chyba) szare/srebrne a nie czerwone z Ti (chociaż chyba niczym się nie różnią)
Pytanie #2 za późno kapnąłem się, że nie mam do tego śrub mocujących zaciski do zwrotnicy. Ktoś zna ich wymiary? Z tego co zbadałem to M14x1,5 i ok 100mm długość, ale ma znaczenie czy gwint na całości czy na części? (jak mają oryginały? )
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była