Pojeździłem, ponagrywałem różne parametry więc przy okazji powiem jak to jest z ciśnieniem:
po załączeniu sprężarki ciśnienie rośnie do ok 16 bar, wtedy ECU załącza wentylator i ciśnienie spada do ok 10-11 bar, wtedy wentylator się wyłącza i ciśnienie znów powoli rośnie i znów przy 16 bar załącza się wentylator i tak w kółko - taki aby sinus.
Ciśnienie robocze mam więc prawidłowe i nie dochodzi do awaryjnego wyłączenia sprężarki przez ECU, a mimo to mam dźwięk szlifierki. Stąd wniosek, że ilość czynnika jest prawidłowa, ale ilość oleju najwyraźniej nie.
Co zauważyłem dziwnego - gdy ECU załącza wentylator (ze względu na klimę lub temp. silnika) to tak jakby załącza się od razu drugi bieg. Generalnie nie ma pierwszego biegu, jest od razu drugi. Nie wiem czy to u mnie coś nie tak, czy ten typ tak ma - gdy na zgaszonym silniku ręcznie włączam wentylator na 1 bieg to nic się nie dzieje, gdy włączam na drugi to działa. W tym momencie nasuwa się myśl - uszkodzone sterowanie (wg FES jest PWM). Ale, i to ważne ale, w parametrach ECU można odczytać stan wentylatora, prędkość wentylatora, stan 1 biegu, stan 2 biegu. Otóż normalnie jest tam stan OFF, prędkość (puste), 1 bieg OFF, 2 bieg OFF. Ale gdy ECU załącza wentylator to od razu jest: stan ON, prędkość 1, 1. bieg ON, 2. bieg ON. Czyli ECU wskazuje prędkość jako "1", ale zawsze włączone są razem 1. i 2. bieg. Czy to ma sens? Czy u was też przy włączeniu 1. biegu w procedurach nic się nie dzieje?
Przy okazji, wentylator załączany jest przy temp. chłodziwa ok 98 stopni. To o tyle ciekawe, że wskazówka od temperatury stoi twardo na 90 stopni i nie idzie ani o włos wyżej, a powinna być już praktycznie na następnej kresce... Oszukujo!