Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Temat: Jakiej firmy kupić tuleje wahacza dolnego z przodu tzw cukierek

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

To jest tak jak z proszkami z Niemiec i z tymi samymi w markecie. Niby firma ta sama a jednak jakość jest inna przy zachowaniu tej samej ceny. Dlaczego? Otóż market składa zamówienie i dyktuje warunki, firma by móc sprostać zamówieniu tworzy produkt by kasa się zgadzala ot cała filozofia. Auto kupujesz to ma wytrzymać 5 lat. Kupujesz w sklepie ma wytrzymać 2 lata tyle w temacie

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Świeżak Avatar Drimacus
    Mieszka w
    Małopolskie
    Auto
    Brera 2.4

Domyślnie

Tuleje TRW takie jak kiedyś były montowane w wahaczach ori nie są już nigdzie prawie dostępne a na pewno nie w Polsce. A to co rzekomo sprzedają niby wiarygodni i sprawdzeni sprzedawcy to są podróby klepane w chinach które nie dorównują nawet 1/3 wytrzymałości oryginałom które kiedyś TRW robiło w Niemczech. I koniec tematu. Na dole zamieszczam zdjęcia podróbek. Jeśli ktoś takie kupił za 140zł to nie jest to oryginał. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SAM_1578.jpg
Wyświetleń:	28
Rozmiar:	108.8 KB
ID:	221905Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SAM_1581.jpg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	64.8 KB
ID:	221906Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SAM_1592.jpg
Wyświetleń:	19
Rozmiar:	63.7 KB
ID:	221907

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    ze mam w rękach fakturę na tuleje TRW z autosklep24 na niecałe 140zł
    Za tyle to jest to raczej na pewno zamiennik a nie oryginalna fabryczna tuleja. No chyba, że ktoś tu stosuje damping Podobnie jak z wahaczami TRW i "TRW" o których jest osobny obszerny temat.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

A kto pisał o fabrycznej? Od początku pisze, ze to tuleje TRW, a nie ta oznaczona jako Orginali Ricambi... widze z posta na post piszesz co innego.

To, że produkcja odbywa się w chinach nie znaczy, ze to podróby. Bosch tarcze tez klepie w chinach, Knecht/Mahle swoje filtry również, a że już trwałość na rynku części aftermarket nie ta co fabrycznych to zostało to stwierdzone dawno temu. Z tym, że nawet te z ASO ne wytrzymają już tyle ile te zamontowane w fabryce.

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Drimacus Zobacz post
    Tuleje TRW takie jak kiedyś były montowane w wahaczach ori nie są już nigdzie prawie dostępne a na pewno nie w Polsce. A to co rzekomo sprzedają niby wiarygodni i sprawdzeni sprzedawcy to są podróby klepane w chinach które nie dorównują nawet 1/3 wytrzymałości oryginałom które kiedyś TRW robiło w Niemczech. I koniec tematu. Na dole zamieszczam zdjęcia podróbek. Jeśli ktoś takie kupił za 140zł to nie jest to oryginał. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

I wszystko w temacie, dzięki za pomoc bo już mnie palce zaczęły boleć

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Nie ma to żadnego związku z tuleją, o której mowa bo odsyłałem do niego wahacz bez tulei tylnej. Kwestia leży bardziej w odlewie, a dokładniej gnieździe sworznia i braku możliwości regeneracji wyklepanego gniazda w wahaczu z gównolitu. Co do oryginalności tulei TRW w opakowaniu TRW na pewno odniesie się do zarzutu podróbek kolega [MENTION=26927]Gepard[/MENTION] , który je sprzedaje.
    Panowie - spokojnie bo się zaraz krew poleje

Myślę że zaszło nieporozumienie ,
    Kolega [MENTION=32857]Arturek[/MENTION] pisząc o podróbkach ma zapewne na myśli to
    że w opakowaniach TRW nie jest ten sam jakościowo towar co w opakowaniu Ricambi (gdzie też jest produkt TRW)

1 kwestia - o podróbce byłaby mowa gdyby ktoś w opakowania TRW włożył (np w hurtowni) produkt innej firmy i sprzedawał
    ten towar jako produkt TRW
    lub gdyby ktoś w opakowania Ricambi włożył tuleje kupione w sieci TRW i twierdził że sprzedaje produkt oryginalny FIAT/LANCIA

Taka sytuacja nie ma tutaj miejsca, sprzedajemy towar z oficjalnej dystrybucji TRW, czyli to co zdecydowana większość sklepów w PL

2 kwestia - produkt zamontowany w fabryce , produkt sprzedawany przez serwis w swoich opakowaniach
    i produkt w zamienniku tego samego producenta który stosowany jest na I montaż - należy traktować jako 3 różne produkty

Oczywiście - są tysiące produktów i setki producentów mniejszych i większych
    W niektórych przypadkach mają oni tylko jedna fabrykę i różnica w jakości będzie nieznaczna,
    w innych przypadkach oryginał w serwisie i produkt w zamienniku tej samej firmy to dwie różne bajki.

to chyba tyle
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

No i dokładnie to próbuje wytłumaczyć. Nie może być mowy o podróbce skoro producentem jest TRW i sprzedają to pod swoim logiem, a że nie wytrzyma tyle ile wahacz z pierwszego montażu to wiedzą wszyscy. Jeśli szukamy samej tylnej tulei to TRW czy MOOG to najsensowniejszy wybór.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Cytat Napisał Drimacus Zobacz post

A to dziwnie się składa że ja na tych podróbach przejechałem 45-50 tys.km i nadal nie wykazywały zużycia. Oryginały wymieniłem przy 130-140tys.km. Czyli wychodzi na to że wytrzymała tą 1/3 przebiegu oryginału i jeździ nadal.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Tuleje TRW czy MOOGa powinna wytrzymać te minimum 60-70K km co uważam jest bardzo dobrym wynikiem jak za 140zł. W dodatku jak wymieniamy oryginalną tuleje właśnie w okolicach 140K km to tuleja akurat starczy do końca żywota wahacza bo reszta i tak nie wytrzyma więcej niż 200K km.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 13-02-2017 o 10:39

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16V 2006

Domyślnie

Powiedzcie mi jak to jest z tymi tulejami ? od 2007 są grubsze? zmierzyłem u siebie szerokość aluminium w którym jest wprasowana tuleja wynosi 45mm czy te tuleje podejdą:
    http://www.fmmotorparts.pl/catalogue...h_type=vehicle
    http://www.fmmotorparts.pl/catalogue...h_type=vehicle