Mały odkop, nie chciałem zakładać kolejnego z resztą tematu o webasto w 166.
Mam pytanie, w którym miejscu powinien być podpięty przewód paliwa z webasto w aucie? Z tego co widzę na EPERze, jest to coś pokroju trójnika, na przewodzie zwrotnym pod autem. Czy dobrze to czytam? Jeśli tak, to czy nie ma ktoś może na zbyciu takiego elementu?![]()
Dodam jeszcze ze na EPERze wyglada to tak, a samego elementu nie ma.
Jest w eperze, ale dostępne jedynie razem z przewodem paliwowym.
Na szczęście na allegroszu masz tego do oporu:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...isqm-2-mt-0113
Możesz też podjechac do lokalnego warsztatu gdzie zakładaja ogrzewania postojowe i powinni miec od ręki.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Dziękuje ślicznie![]()
Nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę się tutaj. Mianowicie chciałem zapytać jak wygląda u Was sprawa działania webasto?? Jak wiadomo działa ono jako dogrzewacz silnika, a więc uruchamia się automatycznie gdy temp. spadnie poniżej 5 stopni. Dodatkowo posiadam możliwość włączenia go z pilota lub przy użyciu programatora. Ale do sedna chodzi mi o to czy po zgaszeniu silnika, gdy na ICS-ie zostaje wyłączona dmuchawa (przycisk OFF) to uruchamia Wam się ona i tak na krótką chwilę?? Wydaje mi się, że chyba coś jest nie tak bo skoro nie zostało włączone przeze mnie webasto to powinno funkcjonować jedynie jako dogrzewacz i nie powinno załączać dmuchawy po zgaszeniu auta. Dobrze myślę??
Ostatnio edytowane przez dawid1146 ; 26-02-2015 o 14:09
Zima się kończy, ale mam pytanie może ktoś wie - gdzie schowali czujnik temperatury do Webasta - wiem tylko że temp. zewnętrzna webasto nie bierze z ICS-a, tylko ma swój własny czujnik - pytanie tylko, gdzie się znajduję?
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
Tak masz rację kolego czujnik jest schowany z lewej strony obok klaksonów. Po zdjęciu lewego nadkola powinno być go widać. Pozdrawiam.
Dzięki wielkie, będziemy szukać.
pozdr.
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
u mnie webasto pracuje nadal po wyłączeniu silnika, nawet gdy ma 90 st. czy to jest normalne?