Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: Otwieranie bagaznika z pilota (166)

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

A baterie? Centralka reaguje?

Baku
    Gość

Domyślnie

Lampka w kluczyku świeci na czerwono to chyba baterie dobre ;] może za słabe, za słaby sygnał nie wiem... centralka w ogóle nie reaguje

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Sprawdz czy napiecie dochodzi do centralki, moze bezpiecznik. A potem podmien baterie.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

Pozwole podpiac sie pod temat.
    Moje objawy w alfie sa troche inne jak tutaj opisujecie. Jak naciskam otwieranie klapy z pilota oraz ze schowka to klapa sie nie otwiera. Z kluczyka jak otwieram nie ma problemu choc przy otwieraniu czuc pewien opor. Natomiast jak zrobie taki test przy otwartej klapie wcisne zamek i wtedy otwieram z pilota lub ze schowka to wszystko chodzi bez problemu. Na poczatku sadzilem ze to wina silownika ze ma njakies opory, ale jak go wyciagloem chodzi fajnie miekko.
    W czym jest problem ? czemu to ustrojstwo nie chce sie otworzyc ? czy kombinowac cos ze skobelkiem na tylnym pasie, czy moze tylna klape trzeba jakos inaczej ustawic zeby dobrze sie zamykala ? Prosze o pomoc

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Rozumiem że w klapie klika ale się nie otwiera? Jeżeli tak to znana przypadłość. Przynajmniej w moich obu
    Po prostu siłownik ma swoje latka i już nie ma tej siły uciągu. Pomaga poluzowanie zamka. W moich obu przypadkach musiałem pod zamek dać podkładki żeby go opuścić. Wtedy zamek ma "lżej" i się otwiera. Dlatego działa przy otwartej klapie a przy zamkniętej nie.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

dzieki kolego za szybka odpowiedz.
    Dzis jednak ogarnalem ten problem i okazalo sie ze kabelek od centralnego sie przetarl. Jak mialem otwarta klape to styk byl i bylo slychac jak silownik dziala, a jak opuscilem klape to nic nie bylo slychac. Ewidentnie nasunela sie mysl ze cos tu nie styka.
    Kabelek polutowalem, zaizolowalem i oby dzialalo wieki
    Ostatnio edytowane przez mellow ; 05-11-2012 o 23:33

kazik_vip
    Gość

Domyślnie

Ja również o bagażnik...
    Sytuacja u mnie następująca. Zamek działa, kable są ok, centralka (przekaźnik? odbiornik?) pod tylną szybą być może uszkodzona (nie wiem, bo kupiłem nową, ale w przypadku tej nowej nie działa ani otwieranie bagażnika, ani otwieranie samochodu - trzeba zaprogramować?). Bagażnik nie otwiera się z kluczy (diody na kluczach świecą) i nie otwiera się również z przycisku wewnątrz. Jakie mogą być jeszcze inne opcje uszkodzeń? Pozdrawiam

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To że nie działa z pilota to odrębna sprawa. Ponieważ może nie działać z pilota ale musi z przycisku w schowku. Z pilota nie działa bo padła np centralka. I tu raczej masz marne szanse to ożywić.... Choć wróżką nie jestem i nie wiem co tam siedzi (zacznij od nowych baterii nawet jak dioda świeci).
    Jeżeli chodzi o samą klapę czyli w ogóle nie działa z przycisku w schowku to musisz sprawdzić przekaźniki i po kolei kable gdzie ginie prąd. Może już przycisk masz skopany a może coś innego po drodze. Musisz kopać. eLearn Ci pomoże. Bez tego ani rusz.

- - - Updated - - -

Aha i uzupełnij profil bo w razie czego to ktoś z okolicy się odezwie a tak lipa....