A baterie? Centralka reaguje?
A baterie? Centralka reaguje?
Lampka w kluczyku świeci na czerwono to chyba baterie dobre ;] może za słabe, za słaby sygnał nie wiem... centralka w ogóle nie reaguje
Sprawdz czy napiecie dochodzi do centralki, moze bezpiecznik. A potem podmien baterie.
Pozwole podpiac sie pod temat.
Moje objawy w alfie sa troche inne jak tutaj opisujecie. Jak naciskam otwieranie klapy z pilota oraz ze schowka to klapa sie nie otwiera. Z kluczyka jak otwieram nie ma problemu choc przy otwieraniu czuc pewien opor. Natomiast jak zrobie taki test przy otwartej klapie wcisne zamek i wtedy otwieram z pilota lub ze schowka to wszystko chodzi bez problemu. Na poczatku sadzilem ze to wina silownika ze ma njakies opory, ale jak go wyciagloem chodzi fajnie miekko.
W czym jest problem ? czemu to ustrojstwo nie chce sie otworzyc ? czy kombinowac cos ze skobelkiem na tylnym pasie, czy moze tylna klape trzeba jakos inaczej ustawic zeby dobrze sie zamykala ? Prosze o pomoc
Rozumiem że w klapie klika ale się nie otwiera? Jeżeli tak to znana przypadłość. Przynajmniej w moich obu
Po prostu siłownik ma swoje latka i już nie ma tej siły uciągu. Pomaga poluzowanie zamka. W moich obu przypadkach musiałem pod zamek dać podkładki żeby go opuścić. Wtedy zamek ma "lżej" i się otwiera. Dlatego działa przy otwartej klapie a przy zamkniętej nie.
dzieki kolego za szybka odpowiedz.
Dzis jednak ogarnalem ten problem i okazalo sie ze kabelek od centralnego sie przetarl. Jak mialem otwarta klape to styk byl i bylo slychac jak silownik dziala, a jak opuscilem klape to nic nie bylo slychac. Ewidentnie nasunela sie mysl ze cos tu nie styka.
Kabelek polutowalem, zaizolowalem i oby dzialalo wieki![]()
Ostatnio edytowane przez mellow ; 05-11-2012 o 23:33
Ja również o bagażnik...
Sytuacja u mnie następująca. Zamek działa, kable są ok, centralka (przekaźnik? odbiornik?) pod tylną szybą być może uszkodzona (nie wiem, bo kupiłem nową, ale w przypadku tej nowej nie działa ani otwieranie bagażnika, ani otwieranie samochodu - trzeba zaprogramować?). Bagażnik nie otwiera się z kluczy (diody na kluczach świecą) i nie otwiera się również z przycisku wewnątrz. Jakie mogą być jeszcze inne opcje uszkodzeń? Pozdrawiam
To że nie działa z pilota to odrębna sprawa. Ponieważ może nie działać z pilota ale musi z przycisku w schowku. Z pilota nie działa bo padła np centralka. I tu raczej masz marne szanse to ożywić.... Choć wróżką nie jestem i nie wiem co tam siedzi (zacznij od nowych baterii nawet jak dioda świeci).
Jeżeli chodzi o samą klapę czyli w ogóle nie działa z przycisku w schowku to musisz sprawdzić przekaźniki i po kolei kable gdzie ginie prąd. Może już przycisk masz skopany a może coś innego po drodze. Musisz kopać. eLearn Ci pomoże. Bez tego ani rusz.
- - - Updated - - -
Aha i uzupełnij profil bo w razie czego to ktoś z okolicy się odezwie a tak lipa....