Inżynier produkując bele nie wziął pod uwage polskiej zimy także cudów nie oczekujcie w ogrzewaniu, albo zamontujcie webasto;p ;D![]()
Inżynier produkując bele nie wziął pod uwage polskiej zimy także cudów nie oczekujcie w ogrzewaniu, albo zamontujcie webasto;p ;D![]()
a plukany uklad chldozenia? moze mul sie z bloku ruszył? albo termostacik przepuszcza?
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Wujek wcale to nie rozwiązało problemu. Prawda jest taka, że w alfie 155 w najwyższym punkcie układu chłodzenia położona jest nagrzewnica, a co za tym idzie najszybciej się zapowietrza. U mnie przyczyną jest uszkodzona uszczelka pod głowicą i tłok na jednym z cylindrów wpycha spaliny do układu chłodzenia. Zamiast gorącego płynu przez moją nagrzewnicę przechdzą spaliny i w aucie zimno jak cholera. Tak się nie da jeździć bo szyby marzną od środka i nie widać drogi. W ubiegłym tygodniu była próba ciśnieniowa i niestety uszczelka pod głowicą. W następnym tygodniu naprawa w planachZNOWU BĘDZIE KOSZTOWAŁO
A w którym momencie zaczynało Ci lecieć ciepłe powietrze?? Dziś nagrzałem auto na postoju w trakcie odśnieżania i leciało zimne, ciepło zaczęło jak ruszyłem, olej miał już 60*C wg wskaźnika. Też czasem słyszę na 1 i 2 biegu jakby mi woda gdzieś bulgotała przede mną, ale nie zawsze. Wydaje mi się że mam za mało płynu, czego najlepiej dolać jeśli nie wiem co jest wlane??
Ja miałem tak samo. Z czasem się nasilało. Co dolałem płynu to ubywało. Jeśli chodzi o ogrzewanie to w cały świat. Nie było reguły, przeważnie działało na wyższych obrotach na postoju wcale niezależnie od temperatury płynu. Nawet jak się gotował to na postoju dmuchał zimnym - lodowatym powietrzem.