HehePewnie kupię samochód pod wpływem impulsu...
A potem będę się martwił![]()
HehePewnie kupię samochód pod wpływem impulsu...
A potem będę się martwił![]()
No, dobra wiem już mniej-więcej na czym stoję
Na start w dorosłe życie dostałem 2000zł, może nieco więcej, bo jeszcze nie wszyscy ,,składali mi życzenia'', ale raczej niewiele więcej...
Myślę, że 2000zł na samochód to w sam raz... niestety na Alfę Romeo chyba nieco za mało, więc muszę trochę zarobić
Teraz i tak nie mam nawet czego kupić, bo nie ma w internecie na sprzedaż żadnej AR33 nadającej się do użytku...
W sumie są dwie, ale nie mam pojęcia w jakim stanie
Zdam prawko i będę myślałJeśli ktoś będzie miał jakąś ofertę, czy natknie się na coś ciekawego w necie proszę pisać śmiało
![]()
Jeśli to będzie naprawdę fajna sztuka to pieniądze się znajdą...
Pozdrawiam![]()
http://otomoto.pl/alfa-romeo-alfetta-C11173427.html
Czegoś takiego Ci życzę
Pozdro
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Fakt, że bella i w miarę mocna jak na moje potrzeby![]()
Niesamowita...
Gdybym ją miał, cały dzień spędziłbym siedząc na ławeczce i oglądając jej wspaniałe kształtyChoć w tą pogodę mogłoby mnie trochę przysypać
Moja rodzina pewnie uznałaby ten tekst za obrazliwy
Nie dość, że stara to jeszcze Alfa...
Ale dla mnie głównie takie auta się liczą
Robi na mnie niesamowite wrażenie... ale cóz...
Niestety jeszcze poza moim zasięgiem![]()
Hehe narazie marzę o tym by w końcu założyć temat w dziale ,,nasze belle''![]()
Jak masz 2000zł to niestety, ale choćbyś dozbierał kolejne 2000zł, to będziesz miał ciężko z utrzymaniem... A nie daj boże kupisz coś nowszego, typu 145 z BX/TS i padnie Ci panewka/rozrząd i co wtedy, będziesz rodzinę o pieniądze prosił? To już są koszta spore, utrzymanie każdego auta kosztuje i bez stałego dochodu nie ma sensu kupować, chyba, że masz nieograniczone kieszonkowe i rodziców, co zarabiają 10 000 netto miesięcznie... wtedy bym się nie zastanawiał i brał 33
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
weź poprawkę, że każdą co kupisz (poza starymi DOHC bądź TS 8V) będziesz musiał wymienić rozrząd. W każdym musisz wymienić na start wszystkie filtry i płyny.. czasem trzeba też hamulce. W tym AR jest droższe przy starcie niż inne auta .. niestety.
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
w kazdym aucie wymieniamy na start rozrząd i płyny. AR nie jest żadnym wyjątkiem.
z tym, że w zwykłym ts 16v będzie to wydatek dużo większy niż w innych autach o tej samej pojemności... nie mówiąc jak dojdzie do tego wariat zwariowany
nie napisałem, że w innych się nie wymienia - doczytaj
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
A po co wymieniać rozrząd na łańcuchu jeśli jest ok?fr 33 dobrze prawi TS 8v![]()