podpiąć komputer, bo w ciemno to możesz tylko duzo kasy utopić. Pewnie coś nie taka z ciśnieniem paliwa (lejący wtryskiwacz?), albo właśnie dziura w dolocie
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wczesniej tego nie było dopiero od niedawna tak sie dzieje zauwazyłem jeszcze że jak odpalam alfei lekko przegazuje to słychac jakby tłumik był dziurawy słychać swist po lewej stronie jak by w rogu drzwi kierowcy
Stawiałbym na dziurę w rurze ic-turbina. Wystarczy wejść do kanału i albo ją zobaczysz albo wymacasz. Tym bardziej jak rura już długo chodzona.
Może komuś się przyda (piszę odnośnie pierwszego posta)
Miałem identyczne zdarzenie jak założyciel tematu: przyspieszenie, coś jakby strzał, spadek mocy, czarny dym, inny dźwięk silnika/turbo.
Dodam, że autko jechało już 16h (trasa do Bułgarii), więc było mocno zagrzane.
Rozwiązanie problemu i przyczyna:
Przy przyspieszeniu spadła rura z obejmą z intercoolera (dla laików: lewa strona komory silnika, przy lewym przednim nadkolu, od strony kierowcy). Trzeba było ją ponownie nałożyć i zacisnąć obejmę (u mnie obejma którą należy ścisnąć kombinerkami aby ją poluzować, nasunąć i puścić kombinerki)
Po tym zabiegu wszystko wróciło do normy.
Już znalazkłem winowajce to nie jest dziura w rurze od ic-turbiny tylko calkiem co innego poszła podkładka i opaska od rury do chłodnicy EGR i miałem tam przedmuchy
Traza już jest ok nawed dymka nie puści i odzyskała moc