Ja też trzymam gaśnicę w schowku po lewej stronie w bagażniku (SW). Jak dla mnie to najlepsze miejsce w tym samochodzie, przynajmniej jej nie widać.
I nie przewraca się po całym bagażniku. Jeszcze poluję na trójkąt w takim rozmiarze, żeby się tam zmieścił![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nie rozumiem poco ta debata na temat konieczności posiadania gaśnicy w aucie. Każdy rozsądny człowiek ktory choć trochę dba o bezpieczeństwo własnego mienia powinien taką gaśnicę mieć zainstalowaną. Min 2kg którą przy umiejętnym stosowaniu idzie zawsze COŚ ugasić. Ja to zastanawiałem sie nawet nad 5kg ;D . Te schowki są tylko w SW ? Sedan w ogóle jakiś posiada w bagażniku? Bo tak dzisiaj szukałem miejsca na trójkąt i apteczkę ale poległem. Złapałem je na gumę i zaczepiłem za mocowania z obu stron, ale myślę że dynamiczniejsza jazda spokojnie poradzi sobie a żeby wszystko zmieniło miejsce swojego położenia. A propo gaśnicy to w sedanie mam taką fabryczna gumeczkę z klamerką i rzepem przeciągnięta przez otwory w obiciu. Także gaśnica w pionie ,w fajnym miejscu i trzyma się tak jak powinna.
Trochę odkopie temat, bo sam mam problem, gdzie gaśnica? Schowka w sedanie nie mam, na ten rzep co łapie trójkąt i apteczke złapie się jeszcze ta gaśnica?
Ja sobie kupilem taki czarny filcowy pokrowczyk z rzepami. Trzymam tam wszystko: gasnice, linke,trokat, apteczke itd.
Nic mi nie lata po kufrze i jest git!
Moje wygląda troche inaczej i jest mniejsze, ale o cos takiego mi chodzi http://www.skoda-auto.pl/PublishingI...orba_w_bag.jpg
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
A gdzie to kupiłeś ?![]()
Sklep typu TESCO, Real, Kaufland czy Lidl... generalnie działy motoryzacyjne molochów
20-40zł to kosztuje, a naprawdę ułatwia życie.
Swoja drogą... jaki to był problem dla Włochów, żeby w klapie bagażnika zrobić schowek na np trójkąt?!
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
A jak to na sztywno umieścić w bagażniku zeby to nie latało?![]()