W AF-40 z tego co mi wiadomo opóźniony start jest powodem awarii skrzyni ale teraz pytanie czy sterownika czy sprzęgła c1. Jakieś inne objawy oprócz opóźnionego startu?
tylko to właściwie nie jest opóźniony start...przynajmniej w moim przypadku. to wygląda tak, że raz na jakiś czas po kilku set metrach od odpalenia na zimnym silniku po puszczeniu gazu obroty spadają na łeb w okolicę 500 i jest zerowa reakcja na gaz. skrzynia działa bo jak dam na N to samochód staje a jak dam z powrotem na D to zaczyna się powolutku toczyć ale reakcji na gaz brak. Na N też brak reakcji na gaz. Jakieś pomysły?
Cześć
poszukuję namiaru do sklepu gdzie mógłbym zamówić gałkę do AR159 q-tronic. Mam ją mocno wytartą. Prośba o podanie namiarów.
Ja też mam qtronica i jestem zadowolony, przed zmiana oleju sprawdzone i zero błędów. Koleś co mi wymieniał olej dynamicznie powiedział tylko, żeby studzić olej podobnie jak przy turbo i nie dawać w palnik na początku. Aha i jeszcze mówił, jak stoje np. na czerwonym świetle trzymając nogę na hamulcu to po zwolnieniu hamulca poczekać chwilę aż załączy bieg i wtedy dawać gazu.