Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Temat: Świece do TS + LPG

Matikskw
    Gość

Domyślnie

forum dziala tak ze ktos nie zna sie na czyms i potrzebuje pomocy wiec sa dobrzy uprzejmi ludzie ktorzy pomagaja dziela sie swoja wiedza i za to im chwala
    Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    i tego się trzymajmy
    nie doczytales i nie pomagasz a szkoda bo status swiadczy o doswiadczeniu ktore moglo by komus pomodz rozwiazac problem. 4 swiece kosztuja po 8 zl za szt jeden rodzaj a drugi po 40 za szt. wychodzi dwiescie bez groszy ? kolega sprzedaje i pisal tez ze ma za 130 PLN zamienniki nie platynowe, musisz doczytac ;p ja proboje ustalic czy musza byc koniecznie te za 260 pln wiem ze sa lepsze ale dogie..

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

nikogo nie jestesmy w stanie zmusic do zakupu ,takiego czy innego ,ja kupiłem alfe i zaraz wymieniłem swiece na NGK tylko takie normalne i przejechałem na nich 12tys. i były do wyrzucenia teraz mam platynowe i co bedzie zobaczymy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Cubus00 Zobacz post
    wymieniłem swiece na NGK tylko takie normalne i przejechałem na nich 12tys. i były do wyrzucenia teraz mam platynowe i co bedzie zobaczymy
    co prawda to prawda tez sie juz na swiecach przejechałem jednak co platynki to platynki

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:24 ----------

a i jeszcze jedno co ciekawe po zalożeniu platynowych kupionych w aso bella przestała falować na wolnych obrotach ?????
    tez sie zdziwilem ale pozytywnie!!!

Matikskw
    Gość

Domyślnie

jak sie malo jezdzi i robi 12 tys. ale rocznie to mozna sie pokusic o taka oszczednosc...

Mieszka w
    Międzychód
    Auto

Domyślnie

jaka to oszczednosc,za swiecami poleciała mi sonda i przy okazji przepływomierz ,nie wiem czy przez swiece przepływka czy odwrotnie i wydałem 1200zł i zaoszczedziłem , jak cie stac to tak oszczedzaj!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Matikskw Zobacz post
    forum dziala tak ze ktos nie zna sie na czyms i potrzebuje pomocy wiec sa dobrzy uprzejmi ludzie ktorzy pomagaja dziela sie swoja wiedza i za to im chwala nie doczytales i nie pomagasz a szkoda bo status swiadczy o doswiadczeniu ktore moglo by komus pomodz rozwiazac problem. 4 swiece kosztuja po 8 zl za szt jeden rodzaj a drugi po 40 za szt. wychodzi dwiescie bez groszy ? kolega sprzedaje i pisal tez ze ma za 130 PLN zamienniki nie platynowe, musisz doczytac ;p ja proboje ustalic czy musza byc koniecznie te za 260 pln wiem ze sa lepsze ale dogie..
    Nie pomagam powiadasz... Ciekawostka.

A czy porada dotycząca zakupu dedykowanego do TS'a zestawu za 260 zł to nie jest pomoc??!! Kombinowanie z "niby zamiennikami" i oszczędność rzędu 70 zł to moim zdaniem pchanie się w biedę na własne życzenie. Z Twojego postu nie wynikało jednoznacznie, że chcesz kupić 8 świec z czego 4 po 8 zł a 4 po 40. Zresztą te po 40 to są prawdopodobnie platynówki a zamiennik dotyczy tylko 4 świec... Piszę prawdopodobnie bo platynowe można już właśnie w tej cenie kupić. Odnośnie uprzejmości to nie myl jej z głaskaniem osób, które robią wszystko, żeby nie użyć opcji "szukaj" i do tego upierają się przy swoim nie mając racji. Ja się staram konstruktywnie odpowiadać, a że jest w tym czasem krytyka to sami autorzy postów są zazwyczaj winni.

Oceń to sam a świece kup jakie chcesz. Twoje auto i pieniądze a kiedyś pewnie problemy...
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-03-2011 o 11:22

Matikskw
    Gość

Domyślnie

grzejecie mnie, to grubo przybetelowaleś tam za ta przepływke bo sonda może z pół z tego faktycznie bo pewnie ci w aso montowali będziesz miał koksa na bankiet bo zapłaciłes dużo i to pewne jest, niema sensu myslec nad alternatywnymi rozwiązaniami tak jak tu kolega wyżej ciśnie na spiętej tętnicy,, a kupie zwykle i będzie auto jeździć o to m tylko chodziło i o to pytałem i wywnioskowałem to z analizy wielu postów na ten temat wiec nie wylewaj mi tu berów że nie szukałem, doszedłem do swojego winsoku sam bo to moje auto jak sam meldujesz tu popreszerowany na forum na jakieś kopry, a ja się pytam a zrobię co będę ja chciał a wy sobie dalej kręćcie koperkowe afery

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Możesz to jeszcze raz napisać tylko po polsku i z mniej "spiętą tętnicą"? Regulamin też widzę analizowałeś dogłębnie... Zresztą temat dotyczy świec rzekomo do LPG a Ty w kółko o tańszych "alternatywach" do zwykłych świec.

Mieszka w
    Międzychód
    Auto

Domyślnie

no i doszlismy do porozumienia , po co pisac posty, skoro nie wyciaga sie znich żadnych pozytywów!!! ja wydałem kupe kasy ale wiem ,że mam nowe swiece ,sonde i przepływke ale moze sam sie o tym przekonasz i może zaufasz tym co sie sparzyli .

Matikskw
    Gość

Domyślnie

to powiedzcie mi jak mozecie czy do LPG powinny być jedno elektrodowe czy mogą być trzy elektrodowe, bo to temat o świecach przy LPG ja mam sekwencje. gdzieś czytałem że lepsze by były jedynki do LPG ale jak to sie ma w TS'ie - przyjmijmy nawet platynowe... ale ilość elektrod bez pięcia tętnicą, heh nie no, pytam poważnie .

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:26 ----------

słowo alternatywne pojawiło się pierwszy raz w tym temacie to nie mów mów że na okręt dobrze, trzymajmy się faktów to poprowadzimy dyskusje do końca
    Ostatnio edytowane przez Matikskw ; 14-03-2011 o 21:31