Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Temat: Piszczące hamulce

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Poznań/Oborniki
    Auto
    ARG 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał Odudu Zobacz post
    mam to samo piszczy przy hamowaniu normalnym, mocniejszym i słabszym. Klocki są zużyte może w połowie. W ASO Twardowski powiedzieli kiedyś że tam jest jakaś blaszka ułamana lub nie założono coś takiego, albo i też że klocki są nie oryginalne. Oryginalne produkuje sobie samo Fabrico Italiono Automobile Torino
    Po wymiane klocków z tyłu (bo tam piszczało) na klocki i tarcze Brembo nie piszczy z tyłu....ale za to zaczęło z przodu
    Osobiście uważam, że to kwestia słabej jakości klocków, u mnie piszczał przód - wymieniono (na chwilę obecną jest okay), tył - wyczyszczono i jeszcze mnie za to skasowali na przeglądzie (niby brud się zbiera) - ale przecież brud nie piszczy !!, na spokojnie czekam aż zacznie znowu piszczeć - reklamacja usługi i zwrot kasy

Cóż ? poczekamy - zobaczymy ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

Cytat Napisał Franky Zobacz post
    jeszcze mnie za to skasowali na przeglądzie (niby brud się zbiera) - ale przecież brud nie piszczy !!
    Pewnie że brud nie piszczy. Piszczy bieda!

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Poznań/Oborniki
    Auto
    ARG 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał marekm Zobacz post
    racja, w sumie biedna ta alfa, że jej tak piszczy i przy okazji mnie denerwuje

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Ja tez mialem problem z piszeniem w Julce ale dopiero przy 80tys przod - hamulce sie skaczyly i niedawno 85tys tyl zaczal tak mocno piszczec ze nie da sie jezdzic wiec wizyta w warsztacie za tydzien... wymiana kompletu tylniego.

Tez uzywalem troche recznego co jakis czas tak delikatnie bo az wstyd bylo jezdzic z tym piskiem ale w moim przypadku to po prostu czas na wymiane ( w tyle mozna niby byloby wyczyscic za 120 eur chyba ale zdecydowalem zalozyc nowe za 360 eur komplet bo byly juz tez praktycznie na wykonczeniu )

Co jeszcze polecam zrobic....to podczas mycia na myjce cisnieniowej popryskac sprayem do felg rowniez klocki itd. i dobrze splukac woda...fajnie brud bedzie sciekal i da to troche spokoju z piszeniem

Pozdro

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1.4 MultiAir TB 135 KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał marekm Zobacz post
    co to wogóle za tekst jest "piszczy bieda" ?, może rozwiniesz swoją wypowiedź, bo narazie jest na poziomie dna.

- - - Updated - - -

Czeka mnie wymiana klocków z przodu, bo teraz jak się zrobiło mega gorąco to już zaczęło częściej piszczeć.

I teraz mam pytanie i proszę was o radę, czy wymieniać na oryginalne takie jak były fabryczne FIATA czy na np. TRV czy Brembo? czy innne.
    Nię będę wymeniał klocków w ASO bo auto jest po gwarancji i musiałbym być nienormalny żeby płacić 500 złych za wymianę klocków.
    Skąd w takim razie wziąć oryginalne klocki FIATA jak nie z ASO.? Może to głupie pytanie ale naprawdę nie wiem i pytam poważnie

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawlas109
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm Rok:2011

Domyślnie

Ja mam w Julce to samo tez piszcza delikatnie jak powoli sie hamuje a jak mocno to przestaja jade w srode do aso to zgłosze im ten problem i zobacza co wyczyszcza napewno i zobaczymy

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

co to wogóle za tekst jest "piszczy bieda" ?, może rozwiniesz swoją wypowiedź, bo narazie jest na poziomie dna.
    nie bierz tego tak do siebie Wodzu!

Czeka mnie wymiana klocków z przodu, bo teraz jak się zrobiło mega gorąco to już zaczęło częściej piszczeć.
    Niech Ci ktoś sprawdzi te klocki bo z reguły wystarczy wyczyścić prowadnice i/lub zetrzeć zeszkloną warstwę i piszczenie ucichnie. Chyba, że klocki są faktycznie na wykończeniu - to pierwszomontażowe do Mito są chyba Bosche albo TRW. Natomiast z mojego marnego doświadczenia na poziomie dna wynika, że lepiej od ww (a także od seryjnych Ferodo czy EBC) założyć klocki ATE

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Skąd w takim razie wziąć oryginalne klocki FIATA jak nie z ASO.? Może to głupie pytanie ale naprawdę nie wiem i pytam poważnie
    Zawsze możesz kupić klocki w sklepie przy ASO i zamontować gdzie indziej . Druga opcja to np. użytkownik tanifiat na allegro - ma dobre ceny.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Polecam klocki ATE ceramic i tarcze ATE Power disc, wymianę płynu hamulcowego ale metodą nadciśnieniowa.

Użytkownik Rowerzysta Avatar maxit1
    Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto
    giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr

Domyślnie

szukam do julki taki zestaw gdzie kupic