ze schematu jasno wynika, ze G = gauge czyli wskaźnik, a WK = warnung kontrolleczyli kontrolka, das ist gut
haha
na rysunku jest żarówka w oprawce, żaden sygnałale przerombany ten rysunek
ze schematu jasno wynika, ze G = gauge czyli wskaźnik, a WK = warnung kontrolleczyli kontrolka, das ist gut
haha
na rysunku jest żarówka w oprawce, żaden sygnałale przerombany ten rysunek
verdebiancorosso
Jutro odłącze mast od tego WK i zobacze co się stanie, bo na bank na schemacie tamtym było żeby te WK podłączyć do masy dam se głowe uciąć jak nic....jutro rano ide to odłączyć i dam znać.
Alfy to zaczarodziejskie samochody
jeśli czujnik posiada oznaczenie WK, to ma być do kontrolki, a bez niego do masy, tak mnie się przynajmniej wydaje
verdebiancorosso
a spotkaliście się z trójnikami z allegro takimi do czujników??? Jakie mają gwinty?? wew redukcji ok 10 a redukcja 12 czy 14??? bo kupił bym taki jeśli ma 14x1,5 i wkręcił bym go zamiast czujnika kontrolki w niego czujnik kontrolki i ciśnienie i wyedy bym miał pewność że tam ciśnienie musi być dobre...
trójnik daj do dorobienia, tylko nie wiem jak z miejscem w tej okolicy silnika u Ciebie
kontrolkę dobrze mieć na oryginalnym czujniku
verdebiancorosso
no i jak prace? zmieniał kolega miejsce albo sposób montażu czujników?
mnie na razie opóźni sie montaż wskaźników z powodu 'nieprzewidzianych wydatków' na inne sprawy samochodowe, ale jak mówi przysłowie, co się odwlecze, to nie utonie![]()
verdebiancorosso
No u mnie niestety podobnie trzeba było letnie oponki załatwić i chyba czujnik wału mi strzelił i jeszcze nic nie robiłem w sprawie czujników
z moimi wskaźnikami dalej cisza, ale kolega wykręcił z bloku czujnik ciśnienia (kontrolka) w 156 2.0TS (plastikowy dekiel głowicy) i pomiar pokazał 4,5 - 5 bar maksymalnie, a na wolnych obrotach około 1,5 bar, czyli przyznam, że podobnie jak miałem w Uno 1.4
niestety nie miał końcówki, żeby wkręcić się w korki podstawy filtra oleju i nie sprawdził jak tam sprawa wygląda
taki pomiar jest wg mnie dobry i wiarygodny, bo pokazuje ciśnienie na magistrali i panewkach głównych
verdebiancorosso