czeka mnie wymiana filtrów to zaglądne tam jeszcze kiedyś wszystko było wyjęte i wyglądało na OK , a powiedzcie jak z tym wężem od odmy czy ktoś ma odłączony a otwór zaślepiony ?
czeka mnie wymiana filtrów to zaglądne tam jeszcze kiedyś wszystko było wyjęte i wyglądało na OK , a powiedzcie jak z tym wężem od odmy czy ktoś ma odłączony a otwór zaślepiony ?
Mógłby ktoś zrobić loga mas powietrza z odpięta przepływką ?? kolego fiejtekt zrób tez loga z odpiętą i porównamy.... Może wyjaśni to i twój problem...
jaką macie temperaturę paliwa "temperatura gazolu" ??
Ostatnio edytowane przez milek_22 ; 29-09-2011 o 19:57
a gość z serwisy bosha powiedział ze dochodzi nawet do 90st hehe. i takich mamy fachowców...
w pliku "masy jalowy" mierzona masa pow. jest wieksza od docelowej sporo ,jak to jest u was ?
u mnie tak samo ale egr całkiem zaślepiony. Zreszta umnie przepływka cały czas pokazuje ok 150-200 więcej dopuki nie depne do podłogi bo wtedy zadana jest 1200 a mierzona ok 1150
Ostatnio edytowane przez milek_22 ; 01-10-2011 o 16:52
jak egr jeast otwarty to masa zawsze bedzie wieksza, dopiero jak egr spadnie na 1% to masy beda sie zgadzac
czy ktorys z kolegow bawil sie wtryskami i ich regeneracja ?
w moim przypadku jest ciągle zamknięty egr a masy mierzone są o ok 200 większe, nieważne czy na postoju czy w czasie jazdy. No chyba, że chciałeś napisać zamknięty a nie otwarty![]()
Ostatnio edytowane przez milek_22 ; 02-10-2011 o 17:19
hmm
bym moze mi sie popierdzielo i przy otwartym pokazuje dobre wskazania dawno nie patrzalem w logi
ja wyedukowalem ze egr i jego stopien w zaden sposob nie wplywal na moje spalanie - za cholere nie bylo widac wplywu na dawke paliwa
ale to tylko moj specyficzny przypadek
dalej czekam czy moze ktos juz rozwiazal problem z dawkami paliwa