Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: Żarówki alfa 159

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ricardus
    Mieszka w
    Grotniki
    Auto
    Alfa Romeo 156 Q4 Crosswagon

Domyślnie

Ja mam już sprawdzone w kilku autach żarówki Bosma +50. W to +50 to nie daje wiary, ale poza tym kosztują około 30 zł za komplet, i nie widziałem różnicy miedzy nimi a żarówkami za 100 zł lub więcej. Wynalazków bez homologacji nie stosuję, bo nie lubię dyskutować z diagnostami i policjantami.
    Zdjęcia motoryzacyjne, oględziny samochodów, ubezpieczenia w PZU, pranie tapicerki.
    Tel.669901601

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Z diagnostami się nie dyskutuje, tylko się na przegląd zakłada zwykłe H7. Z resztą jedyne co diagnosta mógłby stwierdzić przy tych LEDach 45W to zbyt mocny strumień światła (wiem, że jest norma od dołu, nie wiem czy jest od góry). A policjant nie ma uprawnień i kompetencji zaglądać do środka lampy i sprawdzać typ żarówki, poza tym auto ma fabryczne lampy soczewkowe więc takie światło z LEDa nikogo nie oślepia - w przeciwieństwie do HIDa w reflektorze.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Akurat przy ledach nie musi nic stwierdzać bo sa nielegalne nikt z markowych producentów nie sprzedaje ich w EU bo wg aktualnych przepisów nie mogą byc stosowane jako zamienniki h7 czy innych popularnych żarówek. W japoni czy USA można kupic gotowe zestawy h7 np. Philipsa u nas sa tylko chińczyki. Sam chciałem montować chinole ale w 159 jest kilka malych problemów z montażem dobrych ledow jak mi sie je uda rozwiązać wtedy sprawdzę ile sa warte. Póki co mam nowe Tungsram megalight ultra i świecą jak na H7 bardzo dobrze.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    kupiłem i różnica spora - tak na pierwszy rzut oka. Zobaczymy jak w deszczu i na śniegu

Użytkownik Świeżak Avatar sprajt
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 1.9 JTDM

Domyślnie

Witam, jakie żarówki postojowe polecacie tak żeby dawały światło przybliżone do ledow? Coś z osramow ? Poszukuję takich również do podświetlenia tablicy. Ledy przerabialem ale ich żywotność była krótka. Pozdrawiam

Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał sprajt Zobacz post
    Witam, jakie żarówki postojowe polecacie tak żeby dawały światło przybliżone do ledow? Coś z osramow ? Poszukuję takich również do podświetlenia tablicy. Ledy przerabialem ale ich żywotność była krótka. Pozdrawiam

Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
    Np Philips mają niebieską bańkę i światło dzięki temu jest mniej żółte.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    .

Domyślnie

Prawdę mówiąc, ta niebieska bańka to gówno daje - mam te w5w Blue coś tam Philipsa i owszem - nie są takie żółte jak najtańsze marketówki, ale do białych to im brakuje. Wydaje mi się, że to ograniczenie technologiczne tej malutkiej żaróweczki, nie ma tam pewnie jak upchnąć odpowiedniego żarnika, który dawałby chociaż te 4000K.

Użytkownik Świeżak Avatar Backdoor
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V 160KM/357,5NM TuneUp

Domyślnie

Potwierdzam, pół roku temu kupiłem Philipsy Blue coś tam +120% już nie pamiętam dokładnie drogie a efektu żadnego, barwa bardziej zbliżona do żółtego niż niebieskiego a czy lepiej świecą, no cóż Ja nie zauważyłem różnicy. Wcześniej miałem Osram Night Breaker 40zł tańsze od Philipsa a świecą tak samo

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał Backdoor Zobacz post
    Potwierdzam, pół roku temu kupiłem Philipsy Blue coś tam +120% już nie pamiętam dokładnie drogie a efektu żadnego, barwa bardziej zbliżona do żółtego niż niebieskiego a czy lepiej świecą, no cóż Ja nie zauważyłem różnicy. Wcześniej miałem Osram Night Breaker 40zł tańsze od Philipsa a świecą tak samo
    Sprajt zapytał o żarówki postojowe
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Świeżak Avatar Backdoor
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V 160KM/357,5NM TuneUp

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Sprajt zapytał o żarówki postojowe
    Moja wina, moja wina... muszę przestać pisać po nocach.. xD.
    Natomiast jeśli chodzi o podświetlenie tablicy to ja kupiłem ledowe zamienniki całe razem z obudową. Mam już rok, świeca ładnie na biało dużo mocniej niż standard.
    A jeśli chodzi o postojowe zamienniki, to ja już chyba sprawdzałem kilkanaście kompletów, ledowe tanie i drogie, niebieskie kurde chyba tylko kolorowych nie wkładałem.. wszystkie się przepalają bardzo szybko. I mnie szlak trafiał z wymianą to zostawiłem normalne philipsa które dostałem razem z drogowymi w komplecie i świecą od roku. Bez żadnego bajeru ale bynajmniej stabilnie..xD
    Ostatnio edytowane przez Backdoor ; 31-12-2018 o 11:56