Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Temat: głośności zawieszenia

Użytkownik Rowerzysta Avatar kristo25
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

tx555, zwróciłeś mi dobrą uwagę, jutro dowiem się czy spryskali górne wahacze, co do wymiany amorów, to ja już nie wnikałem chcieli to wymienili, to są niby FACHOWCY !!!? Ja od razu stawiałem na wahacze ale z tymi panami to człowiek za bardzo nie podyskutuje. Jak tylko wymienią mi wahacze oczywiście dam znać jaki jest skutek, tylko pytanie jeśli nawet będzie pozytyw to na jak długo??!!

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Witam, no to się porobiło, panowie z ASO poinformowali mnie dziś że zapowiedzianej wymiany wahaczy na tą chwilę nie będzie Czekaj na dyrektywy DT Fiata, ponieważ jest coraz więcej zgłoszeń głośności, i nie będą wymieniać czego popadnie ( szkoda że nie pomyśleli o tym wcześniej ) tak więc mam czekać na telefon.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Przejechane juz 2000 tys km od czasu spryskania teflonem NIC NIC NIC nie slychac
    na dworze wieje, pada i nie pada a temp. pomiedzy 2-7 st.
    SZOK i oby juz na zawsze tak zostalo

Pytalem sie gdzie pryskali - powiedzieli ze wszystko co mozliwe
    Wydaje mi sie ze trafili na ten element ktory odpowiada za to wszystko, szkoda tylko ze przy okazji calego spryskiwania nie ma mozliwosci tego wychwycic...

(wydaje mi sie, ze jak by im sie chcialo to mogli by testowac po spryskaniu kazdego elementu, ale lenie sa wszedzie)

Pozdro
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 17-12-2011 o 03:13

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Zazwyczaj kwiczą tuleje metalowe w górnych wahaczach, albo gumy drążka stabilizatora (z tym że w stabilizatorze jest to pierwsza oznaka zużycia, a w wahaczach notrma przy niskich temperaturach) - tak przynajmniej było w AR156 gdzie pojawiło się (jesli chodzi o alfy) zawieszenie wielowahaczowe

Cytat Napisał kristo25 Zobacz post
    tx555, zwróciłeś mi dobrą uwagę, jutro dowiem się czy spryskali górne wahacze, co do wymiany amorów, to ja już nie wnikałem chcieli to wymienili, to są niby FACHOWCY !!!? Ja od razu stawiałem na wahacze ale z tymi panami to człowiek za bardzo nie podyskutuje. Jak tylko wymienią mi wahacze oczywiście dam znać jaki jest skutek, tylko pytanie jeśli nawet będzie pozytyw to na jak długo??!!
    przede wszystkim trzeba wyjasnic jedna istotną kwestie- Giulietta nie ma zadnego wielowahacza z przodu!
    Zatem przyczyny wydaje mi sie moga byc dwie, albo tuleje drazka stabilizacyjnego albo tuleje w wahaczu- tym jedynym jaki tam jest
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 21-12-2011 o 22:05

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

A wg Ciebie z tyłu co jest? Z przodu jest McPherson, ale z tyłu wielowahacz właśnie...

U mnie zaczęło skrzypieć... Poczekam do Nowego Roku i jeśli nie przestanie, to wizyta w ASO.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Owszem ma multilink'a ale z tyłu,
    http://www.carserwis.pl/var/self/sto...nie2_popup.jpg
    a z przodu:
    http://www.carserwis.pl/var/self/sto...nie1_popup.jpg
    zmodyfikowanego McPherson'a - w nim za kwiczenie odpowiada górne mocowanie łącznika stabilizatora albo główne tuleje stabilizatora (skrzypienie tulei wahacza oznaczałoby ich rozwulkanizowanie, albo zerwanie co kwalifikuje wahacz do wymiany)
    Po prostu to zawieszenie nie jest przystosowane do dużego skoku np. przy przejeżdzaniu "śpiącego policjanta"
    Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 22-12-2011 o 13:56
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    A wg Ciebie z tyłu co jest? Z przodu jest McPherson, ale z tyłu wielowahacz właśnie...
    dokładnie, moze niezbyt precyzyjnie sie wyraziłem ze mam na mysli wyłacznie przedni zawias ale z kol. kristo25 rozmawialismy wlasnie o przednim w kazdym razie u mnie kwiczy przod wiec domyslnie zalozyłem ze u kristo25 kwiczy rowniez przod ale moze on miał na mysli tył... :-)
    Jesli chodzi o tył to oczywiscie siedzi tam multilink aczkolwiek nie jestem do konca przekonany czy to gorne "ramie" to wlasnie ten niby gorny wahacz? W eperze tylko jeden element na tylnym zawieszeniu jest nazwany wahaczem, ale moze to tylko kwestia nazewnictwa (?)
    Moje autko jest obecnie w ASO po raz kolejny, zobaczymy ( czy znajda tego "zbrodniarza" i ) z jakim skutkiem go opusci ;-)

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Panowie nie bardzo rozumiem tej polemiki nawet panowie w ASO twierdzą że z przodu jest wielowa. U mnie oczywiście że głośny jest przód, o ile panowie zlikwidowali ( tak mi się zdawało do 2 dni po odbiorze z ASO ) w 80% głośność tak pojawiły się stuki przy ruszaniu, skręcie, przy 40kh hamowaniu, i to coraz głośniejsze, tak jakby na tulejach. czas Ja oczywiście mogę się mylić to jest moja pierwsza ALFA. Oczywiście nękam panów w ASO telefonami średnio 1 w tygodniu ale nadal twierdzą że nie ma decyzji co mogą wymieniać, DT FAP milczy a czas płynie. Ta sama sytuacja jest ze skrzynią biegów, jednych ściągają na ASO, a winnych ( Pszczyna ) nic nie wiedzą o akcji naprawy pierwszego biegu. TO JEST ŻENADA 2 miesiące naprawiają mi już to zawieszenie i efekt ŻADEN Polskie serwisy to jest kpina, kupić auto a potem radź sobie sam. Do tx555 czy oddałeś może swoją julkę do Centrum w B-B ? daj znać jaki wynik.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał kristo25 Zobacz post
    panowie w ASO twierdzą że z przodu jest wielowa
    To może lepiej pojedź do innego ASO .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

dzięki za radę ALE JUŻ TO ZROBIŁEM