A z HIDami jest to dobre ze w razie takiego ZONKa to wyciągamy żarówkę Xenonową, demontujemy transformator i wsadzamy zwykłą H7 - 10 minut roboty.
A z HIDami jest to dobre ze w razie takiego ZONKa to wyciągamy żarówkę Xenonową, demontujemy transformator i wsadzamy zwykłą H7 - 10 minut roboty.
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Sam montaż pozostaw elektrykowi chyba że masz zdolności i lubisz pogrzebać w autku, najważniejsza zasada to odłączone zasilanie i dokładne podłączenie wszystkiego, żeby zwarcia nie zrobić albo żeby nie zginąć podczas montażu, tam jest generowane napięcie rzędu kilku tysięcy VOLT. Zatem podchodź bardzo ostrożnie do tego tematu.
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Hidy podłaczone. Nie spodziewałem sie ze bedzie az taka róznica w widoczności, teraz az przyjemnie sie jezdzi nocą a wczesniej to tragedia była. Wiec spokojnie polecam. Montaż banalnie prosty. W plastikowych osłonach wywierciłem otwory na przewody i uszczelke. Pasuje idealnie.
Regenerowales odblysniki?
Nie regenerowałem. Nie są zbyt zużyte bo odblask sie ładnie błyszczy. Chyba miałem zarówki słabej jakości. Miałem kupić porządne ale to cena połowy nie najtańszego HIDa i na dodatek szybciej sie przepalają wiec zaryzykowałem i jestem zadowolony, tym bardziej ze mam spryski w zderzaku.
Jako światła dzienne hidy to super rozwiązanie, oryginalnych ksenonów to szkoda tak katować. IMO 166 z błękitnym swiatłem (hid) wyglada na 10 lat młodsza niz w rzeczywistości.
Milycyja kontrolowała mnie juz 2 krotnie z założonymi hidami i nawet nt. świateł nic nie mowili a spryskiwaczy nie mam. 166 poprostu to za gruba fura żeby aspirant Józek sie domyślił że coś kręcone jest a przed przeglądem wywalam przetwornice zakłądam h7 i jazda...
Jak trafiłem na ten wątek, to po wstępnym obeznaniu się z tematem postanowiłem zainwestować w HIDy. Zestaw kupiłem za ok 120zł, -myślę że wszystkie sprzedawane hidy to ten sam jeden chiński badziew,tylko w innym opakowaniu![]()
Wybrałem 6000K.Dzięki indywidualnej pomocy dwóch kolegów z forum udało mi się bez problemów zamontować żarniki wraz z przetwornicami (przydatne okazały się opaski samozaciskowe).
Szczerze mówiąc, i patrząc po opiniach, to spodziewałem się czegoś o wiele lepszego. Fakt, Alfa wygląda na młodszą, barwa 6000k jest może troszkę zbyt 'niebieskawa' ,lepiej doświetlone jest pobocze i na tym koniec zalet. Generalnie oświetlenie poprawiło się max o jakieś 30%, nie więcej, w stosunku do zwykłych hasiudemek. Wszystko wskazuje na to że odbłyśniki są do wymiany,lub regeneracji. Niewiem tylko jak ocenić ich stan, gdyż gołym okiem ich nie widać...
Regeneracja odbłyśników to 50zł/szt. Tak więc nie ma co dumać, bo na pewno będzie lepiej po tylu latach. A jeżeli chodzi o oryginalne ksenony to przecież optycznie niczym się nie różnią od soczewek z hidami więc czemu miały by być lepsze? (oczywiście pomijając fakt kompaktowej zabudowy itp)