Wymieniałeś ją (tzn. poduszkę)?? Jakie były objawy zużycia i co się poprawiło po wymianie... opisz proszę![]()
Wymieniałeś ją (tzn. poduszkę)?? Jakie były objawy zużycia i co się poprawiło po wymianie... opisz proszę![]()
Wymieniliśmy poduszkę centralną tą pod skrzynią. U mnie po wymianie zredukowały się znacznie drgania przy uruchamianiu silnika, gaszenie silnika również przebiega nieco łagodniej. Mniej drgań przy ruszaniu do przodu bądź do tyłu na wolnych obrotach bez gazu. Podniosła się minimalnie chyba skrzynia z silnikiem bo gumy drążka reakcyjnego silnika są teraz "na oko" symetrycznie ustawione, przed wymianą było widać, że ta guma od strony silnika jest bardziej jakby przeciągnięta w jedną stronę. Zmiany biegów też teraz przebiegają płynniej nie ma efektu lekkiego szarpnięcia nawet przy delikatnej zmianie przełożeń i zwalnianiu pedału sprzęgła. Opis wymiany tak jak mówiłem już napisałem rano nie wiem kiedy będzie zamieszczony w dziale Zrób to sam nie ode mnie już zależy![]()
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
opisałeś dokładnie to co dolega mojej belliUgięta guma drążka reakcyjnego silnika i szarpnięcia przy zmianie biegu
ile kosztuje ta poduszka ?? Musze się za to zabrać bo to ostatnia rzecz jaka nęka moją belle. No może jeszcze spalanie no ale to już zostawię
Płaciliśmy 89 za sztukę.
Zauważyłem, że prowadzenie drążka pomiędzy 3 a 4 przebiega łagodniej wcześniej lekko haczyło nie wiem na ile to sugestia ale przy każdej zmianie biegów mam takie wrażenie.
www.cinsoft.pl
u mnie też czuć lekkie puknięcie przy zmianie na niskich biegach, a dodatkowo przy redukcji z 5 na 4 bieg zdarza się zgrzyt, to też może być wina tej poduszki ?
szczerze mówiąc to nie bardzo... Biegami sterujemy za pomocą linek, które zakotwione są na skrzyni więc to ze silnik delikatnie się nachyli może spowodować jedynie odrobinę cięższą zmianę ale nie zgrzyt... Nie podszedł Ci dywanik pod sprzęgło ??
a miales telepanie buda na polsprzegle ? zniknelo to po wymianie poduchy ?
Były drgania. Napisałem o tym. Teraz jest trochę lepiej.
www.cinsoft.pl