Panie to kupuj, jak cie spawy nie interesująW takim przypadku to nie wiem nad czym sie zastanwiasz? Jaką tam masz motorownie w tej bryce co chcesz ten tłumik zastosowac?
Panie to kupuj, jak cie spawy nie interesująW takim przypadku to nie wiem nad czym sie zastanwiasz? Jaką tam masz motorownie w tej bryce co chcesz ten tłumik zastosowac?
ja już mam od nich wydech prawie rok ale napaliłem się na inoxa najlepiej od nich bo jak na ten moment złego słowa o tłumiku powiedziec nie mogę. Poza tym jak wiesz lepiej jak denka są zawijane a nie spawane - zawsze mniejsze obciążenia termiczne materiału i sieć krystaliczna nie naruszona a oni jako jedyni zawijają nierdzewkę
mam całe 1,6 - szał ciał i rechotanie pępka ale za to nie tknięta blacharsko
Spawy jednak są ważne bo jeśli zacznie się gdzieś sypać to najprawdopodobniej na spawie. Jeśli jest on zrobiony lepiej to dłużej powinien wytrzymać. To samo z pasywacją.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Nie chcę podkopywać planów ale czy nie lepiej byłoby zebrać ileś osób i zwyczajnie zgłosić się po rabat do Ulter'a i tam kupić tłumiki. Też zamawiałem tłumik z Proex'a i spawy były takie nacykane, naplute, mało tego dostałem nie to co chciałem bo ponoć pomylili się i moje zamówienie wysłali gdzie indziej. Cena kusi, rozumiem ale taki Ulter jakościowo bije na głowę tłumiki proex'a. Osobiście wolałbym Ulter'a nie inox od Proex inox.
Ostatnio edytowane przez DeadinhollywooD ; 25-01-2012 o 22:00
Ja mam tylny tłumik firmy ulter owalny. Pasuje do zderzaka jakby orginalny był i ten dzwięk pięknie brzmi w mojej 147 2.0 TS. Polecam 3 lata i jak nowy...
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
w sumie Ulter dużo drożej nie wyjdzie.
http://new.ulter.com.pl/offer/assemb...18/nrs130#1769
Gdybyśmy jeszcze zamawiali kilkanaście sztuk pewnie by spuścili z ceny.
Słyszałem wydech zonkila ma tylny proexa i tez mi się wydawało, że jest lekko nieszczelny. Także, do ich produktów nie mam pełnego zaufania.
Tłumiki montażowe czyli nie dedykowane - trudno jest coś takiego dopasować do danego auta? Może ktoś ma coś od Ultera z montażowych?
A jak rozpoznać nieszczelność po dźwięku - na co zwrócić uwagę?
na syczenie.
http://allegro.pl/tlumik-montazowy-n...046497188.html
tak wygląda tłumik montażowy ultera.
są 2 wyjścia żeby go zamontować.
1. Stary tłumik odcinasz tuż za puszką i nowy dopasowujesz do steruj rury która łączy się z środkowym układem.
2. Wyciągasz stary tłumik wraz z rurą i na wzór tego dorabiasz sobie do nowego tłumika swoją np. z nierdzewki czy tam kwasiaka.
po za tym musisz jeszcze jakoś powiesić ten tłumik więc albo dospawasz sobie do niego nowe pręty albo w jakiś inny sposób go powiesisz.
Ostatnio edytowane przez omen ; 26-01-2012 o 12:15
A czy spawanie wykonane przez mechanika ze spawarką nie będącego zawodowym spawaczem nie osłabi przypadkiem materiału?