U mnie teraz wyszło 15.5l/100 w mieście. Styl jazdy nazwijmy to dynamiczny
(od dzisiaj się bawię w eco, do czasu skończenia baku, żeby sprawdzić jaka będzie różnica)
U mnie teraz wyszło 15.5l/100 w mieście. Styl jazdy nazwijmy to dynamiczny
(od dzisiaj się bawię w eco, do czasu skończenia baku, żeby sprawdzić jaka będzie różnica)
Jak ja wam zazdroszcze V6 ale mam na utrzymaniu rodzine i kredyt a nie tylko samochód i dlatego rosołek leje do zbiornika i wystarcza mi na jakieś 900km 2,4 dość łatwo sie wkręca na obroty ale traci powyżej 3,5 tysiąca gdzie benzyna dopiero zaczyna.
u mnie było
miasto
lato 15 zima 17-19
trasa lato 8-9
u mnie spalania bylo w okolicach 15-16 litrow w miescie jak jeszcze mrozow nie bylo...trasa to cos kolo 11 wiec to jest normalne spalanie jazda sredniodynamiczna...by bardzie dynamicznej 30-40 litrowhehe
A spalanie w miescie na poziomie 11 litrow to chyba macie z diesli ... mialem 2,4 jtd to mialem spalanie w miescie na poziomie 10 litrow i silnik byl w 100% sprawny jazda byla dosyc dynamiczna a z 2.5 v6 to albo pol drogi samochod pchany albo tylko w dowodzie jest 2,5 a pod maska 1,6mialem duzo samochodow z roznymi silnikami i smiesza mnie takie bajki
![]()
miasto 12-14 (dynamicznie ale bez wielkiego deptania), zależy od korków, trasa około 9. Gdybym większości km na trasie nie robił to już bym alfy nie miał.
Nie pisze o jtsie z mojego podpisu tylko o doświadczeniach z 2.5 którą w większości używam. I z doświadczenia mego 166 więcej spala niż 156, bo widzę że w podpisach i 156 i 166.